Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kde nájdeme najväčšie obchodné centrá Európy

Napísal Róbert Bosák, 13.07.2017

Po Európe sú stovky megalomanských obchodných centier, no len niektoré z nich patria medzi elitu lídrov retailového trhu. Tu je niekoľko z nich, ktoré si získali prvenstvo či už kvôli veľkosti nájomnej plochy alebo vďaka celkovému počtu prevádzok.

 

Avia Park (Moskva) – Moskovské centrum číslo 1 bolo otvorené len v roku 2014, no za celé 3 roky prevádzkovania ho stihli navštíviť milióny spotrebiteľov. Na celkovej prenajímateľnej ploche 231 000m2 pôsobí 500 prevádzok, medzi ktorými sa nájdu obchody a služby rôzneho zamerania.

Zdroj: youtube.com

 

Mega Mall Belaya Dacha (Kotělniki) – Ak hľadáme európsku krajinu, v ktorej je najviac najväčších centier, musíme ísť do Ruska. Okrem Avia Parku tam nájdeme viacero stredísk, ktorých výmera presahuje alebo sa aspoň blíži k 200 000m2. Celkom dobrým príkladom je Mega Mall Belaya Dacha z mestečka Kotělniki z roku 2007 s výmerou 214 000m2.

Zdroj: radamsa.ru

 

SCS Shopping Mall (Vosendorf) – Pri hľadaní toho najväčšieho centra v stredoeurópskom regióne zakotvíme v susednom Rakúsku, konkrétne na kraji mestečka Vosendorf. Tam sídli SCS Shopping Mall, ktoré sa rozprestiera na ploche 173 000m2, čím sa zaradilo medzi lídrov celej Európy.

Zdroj: wikipedia.org

 

Westfield Stratford City Mall (Londýn) – 176 000m2, presne toľko je výmera najväčšieho nákupného centra v Londýne. Paradoxné je, že na rozdiel od väčšiny krajín, na ostrovoch sa najväčšie centrum v metropole nestalo zároveň najväčším v krajine. To sa nachádza v meste Trafford, pričom už necelých 20 rokov patrí do päťky najväčších komplexov Európy.

Zdroj: wikipedia.org

 

OC Letňany (Praha) – Svojho lídra, ktorý môže na európskom retailovom trhu prehovoriť do poradia najlepších, má aj Česko. Ide o pražské Letňany, v ktorých nájdeme 180 obchodov na ploche 125 000m2. Do zoznamu super veľkých centier pribudne aj pražský Chodov, kde prebieha modernizácia, po ktorej dokončení sa komplex rozšíri o ďalších 61 000m2.

Zdroj: tescoma.cz 

 

Aj Slováci majú zopár väčších obchodných centier, no ani jedno sa nemôže radiť na popredné pozície. Avion, Eurovea či Bory Mall sú jednoznačnými slovenskými lídrami, no za Európou zaostávajú aj vo veľkosti, aj v počte prevádzok. Nakoľko kúpna sila Slovákov je stále väčšia, časom by tu mohol pribudnúť nejaký megalomanský komplex európskych rozmerov.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : protamuhendislik.com.tr, youtube.com, radamsa.ru, wikimedia.org, tescoma.cz