Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Katarský megaštadión, ktorý otvorí futbalové MS 2022

Napísal Róbert Bosák, 23.12.2018

Kým u nás sa roky trápime s realizáciou 20-tisícového štadióna, v zahraničí sú schopní postaviť niekoľkonásobne väčšie futbalové stánky za pár mesiacov. Takým má byť aj najväčší katarský štadión, na ktorom sa odohrajú najsledovanejšie zápasy Majstrovstiev sveta 2022.

Zdroj: www.thepeninsulaquatar.com 


Futbalový šampionát v roku 2022 bude prvýkrát organizovaný v „arabskom svete“. Dejiskom sa stane Katar, konkrétne jeho niekoľko nových štadiónov, kde najlepšie tímy zohrajú súboje o svetové prvenstvo. Pocta hostiť úvodný zápas sa ujde aréne Lusail Iconic Stadium, ktorá sa stane jedným z najkrajších futbalových štadiónov celej planéty.

Zdroj: www.youtube.com 


Komfort a nadštandardné vybavenie

 

Spomínaný štadión sa bude pýšiť viacerými superlatívmi, ktoré mu zaistia pozíciu jedinečnej ázijskej arény. Tú si získa aj vďaka vybaveniu, ktoré sa prispôsobí tomu, že turnaj sa odohrá netradične v mesiacoch november a december. Práve vtedy je totiž v Katare začiatok leta, čo prinesie náročnejšie klimatické podmienky. Autori projektu však sľúbili, že celý štadión bude vybavený tak, aby si hráči aj diváci užívali maximálny komfort po všetkých stránkach.

Zdroj: www.dezeen.com 


Stánok s kapacitou pre 86 000 divákov

 

Približne 4x viac ako náš Národný futbalový štadión, zhruba taká bude kapacita arény, akú nemajú ani domovské stánky popredných európskych klubov. Otvárací zápas, ako aj samotné finále, si tak naživo bude môcť pozrieť vyše 86 000 divákov. Zo všetkých štadiónov, ktoré sa kvôli pripravovanému šampionátu v Katare budujú, tak bude Lusail Iconic Stadium najväčší.

Zdroj: stadiumdb.com 


Stavebné práce pokračujú podľa plánu

 

Úvodný zápas šampionátu sa síce odohrá až 21. novembra 2022, no aréna má byť hotová niekedy v roku 2020. Ak nenastanú nejaké nečakané udalosti, realizácia by sa mala stihnúť podľa predbežných plánov. Zatiaľ sú stavebné práce v súlade s nastaveným harmonogramom a fanúšikovia sa už môžu prísť pozrieť na ukončené betónové základy aj prvé vnútorné časti jednotlivých tribún.

Zdroj: www.skyscrapercity.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.thelivemirror.com, www.thepeninsulaquatar.com, www.youtube.com, www.dezeen.com, stadiumdb.com, www.skyscrapercity.com