Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kancelárska budova v Liverpoole bude mať 6 ekologických certifikátov

Napísal Róbert Bosák, 12.05.2023

Udržateľné administratívne centrá s ekologickými certifikátmi postupne pribúdajú vo všetkých anglických veľkomestách. Zelené kancelárske projekty sa navrhujú a realizujú aj v Liverpoole. Jedna z tamojších budov bude disponovať až 6 zelenými certifikátmi.

Hemisphere, Zdroj: investliverpool.com


Viacnásobnou zelenou certifikáciou sa môže pochváliť len niekoľko kancelárskych budov vo Veľkej Británii. Ich počet zvýši projekt Hemisphere. Nová kancelárska stavba, ktorá obohatí jednu z najlukratívnejších lokalít v Liverpoole, bola architektmi z AHR navrhnutá ako zdravá a udržateľná komerčná budova s dôrazom na vytvorenie maximálneho komfortu aj zdravej vnútornej mikroklímy.

Hemisphere, Zdroj: investliverpool.com

 

Výkvet trvalo udržateľnej výstavby

 

8-poschodová administratívna budova s celkovou výmerou vyše 11 000 m² nebude „ocenená“ najprestížnejšími zelenými certifikátmi náhodou. Projekt navrhnutý pre spoločnosť Sciontec si zelenú akreditáciu vyslúžil najmä vďaka použitiu šetrných materiálov, úspornej prevádzke a podpore cyklodopravy. Kľúčové je aj vytvorenie zdravého vnútorného prostredia a podpora snahy o znižovanie emisií pri výstavbe a následnej prevádzke budovy. Predstavitelia inštitúcií, ktorí rozhodujú o udelení certifikátov, ocenili aj špičkovo vybavené wellness centrum a terasu na streche, ktorá poslúži ako relaxačná zóna. Chýbať nebude viac ako 160 parkovacích miest pre cyklistov a niekoľko e-nabíjacích staníc zriadených priamo v budove, resp. v jej exteriéri.

 

6 certifikátov projektu Hemisphere:

 

- Net-Zero

- WiredScore

- EPC Rated A

- NABERS 5.5*

- Platinum WELL

- BREEAM Excellent

 

Budova má byť hotová do roku 2025

 

Kompetentné inštitúcie avizovali udelenie jednotlivých energetických certifikátov projektu z Liverpoolu pred začiatkom realizácie. Tá má odštartovať v priebehu tohto roka. Podľa prvých plánov sa má ukončiť najneskôr do konca roka 2025. Administratívny objekt, ktorého realizácia bude stáť investorov približne 56 mil. britských libier, bude po ukončení výstavby jednou z mála kancelárskych budov so 6 zelenými certifikátmi vo Veľkej Británii a zároveň v celej Európe.

Hemisphere, Zdroj: investliverpool.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: investliverpool.com