Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Japonci budujú nezničiteľné domy z penového polystyrénu

Napísal Róbert Bosák, 15.02.2017

V zozname najkvalitnejších stavebných materiálov je už pár rokov, no napriek tomu sa využíva málo. Penový polystyrén aplikovaný pri výstavbe robí domy nezničiteľnými, no stavebníci oň aj tak neprejavujú veľký záujem. Akurát Japonci oceňujú jeho výhody.

 

História penového polystyrénu nie je príliš bohatá, čo sa zrejme podpisuje na slabšom dopyte po tomto materiáli. To však neplatí všade, pretože v takom Japonsku patrí k tomu najlepšiemu na trhu. Dôkazom sú úspechy spoločnosti Dome House, ktorá na začiatku storočia roztočila zaujímavý biznis. Firemnú stratégiu vsadila na realizáciu modulových domčekov z penového polystyrénu, ktoré dokážu prežiť akékoľvek nástrahy, vrátane dôsledkov zemetrasení.

Zdroj: reddit.com

 

Osvedčená kvalita výstavby už 15 rokov

 

Spomínaná spoločnosť sa venuje realizácii domov z penového polystyrénu už 15 rokov. Ich prácu vidieť vo viacerých japonských krajoch, no najviac týchto sídel vzniklo v domovskom regióne Išikawa, kde spoločnosť sídli. Vzhľadom na spokojnosť zákazníkov potvrdzujúcich nadpriemernú kvalitatívnu stránku objektov výstavba postupne expandovala do ďalších kútov krajiny.

Zdroj: mainichi.jp   

Modulové domčeky prežijú prírodné pohromy

 

Napriek tomu, že majitelia nových domov boli s bývaním v takýchto netradičných sídlach obzvlášť spokojní, predpovede o ich nezničiteľnosti považovali mnohí za lákavý marketing. Pravda sa však ukázala v apríli minulého roka, kedy dva miestne regióny zasiahli intenzívne zemetrasenia zanechávajúce spúšť. Kým klasické murované domy utŕžili citeľné poškodenia, modulové domčeky zo špeciálne upraveného polystyrénu obstáli bez jedinej malej puklinky.

Zdroj: monolithic.com

 

Výrobca hovorí o materiáli budúcnosti 

 

Ťažko povedať, prečo dopyt po takomto odolnom materiáli nerastie. Samotní výrobcovia hovoria, že tento typ polystyrénu spĺňa všetky predpoklady, aby bol materiálom budúcnosti. Údajne sa vyrába s dôrazom na zdravú štruktúru, disponuje dobrými izolačnými vlastnosťami a podľa odborníkov dokáže v interiéroch vytvárať podobne príjemnú atmosféru ako drevo.

Zdroj: japancheapo.com

 

V krajine vychádzajúceho slnka nikdy nepreferovali prepych a prehnanú veľkoleposť, čo sa odráža aj v architektúre. V skromnom štýle začali stavať aj modulové polystyrénové domy, ktoré sa ihneď ukázali ako dobré riešenie. Navyše, po zvládnutí minuloročných zemetrasení potvrdili teóriu o ich nezničiteľnosti, čo je pre budúcnosť (nielen) japonského stavebníctva obrovskou devízou pri hľadaní ďalších pokrokových stavebných postupov.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : japantraveleronline.com, japantraveleronline.com, mainichi.jp, monolithic.org, japancheapo.com