Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Jadrová elektráreň Temelín vyrobila najviac elektriny od spustenia prevádzky

Napísal Róbert Bosák, 16.05.2023

Elektráreň s najväčším inštalovaným výkonom v Česku prepisovala historické tabuľky. Nové maximum zaznamenala v množstve vyrobenej elektriny. Počas prvých 3 mesiacov tohto roka vyrobila viac elektriny ako v ktoromkoľvek inom 1. štvrťroku od spustenia prevádzky.

 

Jadrová elektráreň Temelín vyrába elektrinu viac ako 20 rokov. Jej produkcia sa v priebehu jednotlivých rokov a štvrťrokov menila. Najviac energie produkuje v úvodných 3 mesiacoch, pričom celkové množstvo elektriny vyrobenej v 1. kvartáloch sa v posledných rokoch citeľne zvyšovalo. V 1. kvartáli 2022 sa dostalo na najvyššiu úroveň od spustenia prevádzky na konci roka 2000. V období od januára do marca tohto roka bol minuloročný rekord prekonaný.

Temelín, Zdroj: pixabay.com

 

Viac ako 4,7 TWh za prvé 3 mesiace roka

 

Temelínu stačilo na prekonanie vlaňajšieho rekordného výsledku zvýšenie produkcie o 4882 MWh. Celkové množstvo elektriny vyrobenej od januára do marca tohto roka tak vzrástlo na 4,75 TWh. Jadrová elektráreň si tým posilnila svoje dominantné postavenie medzi všetkými českými elektrárňami. Za 12 mesiacov minulého roka vyprodukovala vyše 16 TWh elektriny a pokryla približne pätinu z celkovej spotreby elektriny v Česku.

 

Maximum zaznamenala aj denná výroba

 

Rekord spojený s množstvom elektriny vyrobenej v prvých 3 mesiacoch roka nebol jediný, ktorý elektráreň Temelín dosiahla v 1. štvrťroku 2023. Historické tabuľky sa prepisovali aj v ukazovateli, ktorý sleduje celkovú dennú výrobu. Nové maximum bolo zaznamenané 26. februára 2023, kedy bolo vyrobených 53 059 MWh elektriny. Uvedený výsledok prekonal dovtedajšie denné maximum z 2. decembra 2022.

Temelín, Zdroj: pixabay.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: pixabay.com