Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Investície do solárnych projektov v Číne vzrástli o viac ako 200 %

Napísal Róbert Bosák, 03.06.2022

Najľudnatejšia krajina planéty naďalej bojuje o celosvetové prvenstvo v rebríčkoch najväčších solárnych mocností. Potvrdzuje to aj ďalšie zvýšenie objemu investičných balíkov, ktorými sú financované nové solárne projekty.

 

Čína začala napĺňať tohtoročný zámer výrazne zvýšiť objem investícií do solárnych projektov hneď od začiatku roka. Vyplýva to z najnovších čísel zverejnených Národným energetickým úradom (NEA), ktorý pred niekoľkými dňami zverejnil najnovšie údaje monitorujúce objem investícií do solárnych projektov za obdobie od januára do apríla 2022. Ten sa v porovnaní s prvými 4 mesiacmi minulého roka zvýšil o viac ako 200 %.

Zdroj: pixabay.com

 

Za 4 mesiace bolo preinvestovaných necelých 30 mld.

 

Podľa zverejnených čísel čínskeho energetického úradu bolo do nových solárnych projektov v priebehu prvých 4 mesiacov tohto roka preinvestovaných až 29 mld. jüanov. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to celkovo o 204 % viac. Najnovšie údaje napovedajú, že celkový objem investícií za rok 2022 výrazne prekoná ten minuloročný. V predošlom roku „natieklo“ do solárnych projektov vyše 50 mld. jüanov. Vzhľadom na množstvo plánovaných projektov, ktoré si vyžiadajú ďalšie miliardové investície, by minuloročný objem mohol byť prekonaný už do konca leta, najneskôr do konca 3. štvrťroka.

 

Kapacita vyrobenej energie má byť vyššia o 220 GW

 

Čína zvyšuje objem investícií do solárnych projektov najmä kvôli ambícii postupne znižovať podiel elektriny vyrobenej z fosílnych palív. Jej cieľom je byť krajinou s nulovými emisiami. Dosiahnuť takýto štatút chce najneskôr do roku 2060. Prispieť k tomu má zvýšený dôraz na realizáciu veľkých solárnych parkov. Do konca tohto roka je naplánovaná realizácia viacerých projektov, ktorá zvýši celkovú čínsku kapacitu elektriny vyrobenej zo solárnej energie o 220 GW. Najľudnatejšia krajina sveta si ich realizáciou ešte viac upevní pozíciu štátu s najväčšou kapacitou elektriny vyrobenej z obnoviteľných zdrojov energie.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: gov.cn, chinaenergyportal.org

Zdroj foto: pixabay.com