Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Investícia do plynového kondenzačného kotla – za a proti

Napísal Róbert Bosák, 20.10.2017

Znížili náklady, zvýšili bezpečnosť, prispeli ku komfortu. Práve tým sa kondenzačným kotlom podarilo ovládnuť trh a stať sa bežnou súčasťou domácností. Napriek tomu sa často stretávame s otázkou, či sa do týchto zariadení oplatí investovať.

 

Kým výrobcovia kondenzačných kotlov to so superlatívmi preháňajú, ich odporcovia nechcú priznať ich hlavné pozitíva. Tie majú väčšiu váhu ako pár nevýhod točiacich sa najmä okolo obstarávacej ceny, na základe čoho sa investícia do nich javí ako rozumný krok. No to neplatí pre všetkých a mnohí by si kúpou tohto druhu kotla skôr uškodili.

Zdroj: 3mh.sk 

Pozitíva – postarajú sa o úsporu a praktické využitie

 

Hospodárny režim prevádzky –Tieto produkty efektívne narábajú so spalinami v kotle, čím sa šetrí spotreba plynu. Vďaka tomu ich účinnosť dosahuje nad 90%, pri najlepších modeloch sa blíži až k 100%.  Úspora je možná napriek vyššiemu výkonu, ktorým zariadenia disponujú.

 

Univerzálne využitie – Nízka spotreba je len zlomkom výhod, ktorými sa kondenzačné kotly môžu pochváliť. K tým patrí aj flexibilita, vďaka čomu spĺňajú viacero funkcií naraz vrátane schopnosti spolupracovať so zásobníkom tepla. Za pozornosť stojí aj tichý režim prevádzky alebo schopnosť pripojenia na rôzne typy vykurovacej sústavy.

                                              

Praktické závesné prevedenia – Praktická stránka sa stará o správne umiestnenie kotla, čo je v tomto prípade myslené hlavne pri závesných zariadeniach. Tie nešetria len spotrebou plynu, ale zároveň miestom v domácnosti, čo dopĺňa elegantný a moderný dizajn daných modelov.

Zdroj: energie-portal.sk

 

Negatíva – rátajte s vyššou cenou a povinnou prípojkou

 

Za kotly si priplatíte – Cena týchto zariadení sa v porovnaní s inými kotlami pohybuje na podstatne vyššej úrovni. Rozdiel môže dosiahnuť od pár eur do niekoľkých stoviek, čo závisí od konkrétneho modelu, no v každom prípade si pripravte viac peňazí.

 

Pripojenie na verejný plynovod – S vysokými nákladmi často súvisí aj nutnosť zavedenia pripojenia na verejný plynovod. Táto položka sa týka všetkých, ktorí predtým využívali iný zdroj vykurovania a ku kondenzačnému kotlu sa dostávajú po prvýkrát.

Zdroj: vaillant.sk

 

To, že za kvalitu sa pripláca, platí v tomto prípade do bodky. Medzi najkvalitnejšími kotlami tohto druhu totiž nájdeme modely disponujúce ďalšími plusmi, no s tým stúpajú aj náklady na ich kúpu. Napriek tomu môžeme o kondenzačných kotloch hovoriť ako o dobrej investícii, ktorá zníži spotrebu a podporí komfort. Samozrejme, že len v domácnostiach, kde sa tento špeciálny typ kotlov hodí.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ekobydleni.eu, 3mh.sk, energie-portal.sk, vaillant.sk