Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Institut Le Rosey - najdrahšia škola na svete

Napísal Róbert Bosák, 15.07.2017

Letné prázdniny sa zatiaľ neprehupli ani do svojej polovice, no otázka vybavenia školy je pre mnohých stále aktuálnejšia. Ak sa však pozrú na najdrahšiu školu sveta, rýchlo ich prejde chuť na nástup do ďalšieho ročníka.

 

Slovenské školstvo sa v porovnaní s inými krajinami nemá za čo hanbiť. Aj keď stále sa dá niečo vylepšiť, úroveň sa pomaly zvyšuje a mnohé inštitúcie dobiehajú európsky štandard. Pri pohľade na najdrahšiu školu však musíme pokorne skloniť hlavu a priznať si, že na toto zatiaľ nemáme, pretože Institut Le Rosey je o niekoľko tried inde.

 

Štúdium len pre prominentnú smotánku

 

Egyptský princ Farouk, monacký princ Rainier či kráľ Albert II. z Belgicka, to sú len niektoré z prominentných mien patriacich do zoznamu absolventov inštitúcie s najdrahším školným na svete.  Institut Le Rosey, ako elitné stredoškolské zariadenie pomenovali, ponúka maximálny nadštandard, aký môžeme nájsť len vo Švajčiarsku.

Zdroj: roseysummercamps

 

Škola je rozdelená na 2 časti

 

Superlatívmi, ktoré sa so Švajčiarskom spájajú, nemôžeme šetriť ani pri školstve. Institut Le Rosey je totiž vrcholom toho, čo môže táto krajina svojim študentom ponúknuť. Dôkazom nie je len systém vzdelávania, ale aj samotné vybavenie školských zariadení rozdelených podľa období na zimné a letné študijné „stredisko.“

 

Zimná chatová oblasť – V zimnom období sa študenti schádzajú v luxusnej chatovej oblasti. situovanej v lokalite Gstaad. Tá sa preslávila svojou očarujúcou prírodou a nadštandardnými službami pre návštevníkov.

Zdroj: roseysummercamps.ch


Letný kampus – Po skončení zimy sa študenti presúvajú do kampusu v mestečku Rolle, kde trávia väčšinu roka vrátane leta. Napriek tomu, že bol vybudovaný už v 14.storočí, ponúka všetko, o čom sa študentom môže snívať. Okrem wellness centra s bazénmi, veľkej knižnice a koncertnej haly mu nechýba ani jazdiareň či vlastný hokejový štadión.

Zdroj: roseysummercamps

 

Ročné školné dosahuje 100 000€!

 

Kvalita vzdelávania, nadštandardný internát a špičkové vybavenie areálu s mnohými službami nie je zadarmo. Ako sme spomínali, absolventi tohto zariadenia chodili na najdrahšiu školu na svete, pričom výška ročného školného aktuálne dosahuje od 95 000 do 100 000€. Túto čiastku za štúdium neminiete ani na najprestížnejších svetových univerzitách ako Oxford, Harvard či iných popredných centrách vzdelávania.

Zdroj: architecturelab.net

 

Slovenské školstvo by muselo spraviť diametrálny krok vpred, aby sa vôbec priblížilo úrovni tohto švajčiarskeho klenotu, nie to, aby mu ešte konkurovalo. Institut Le Rosey je totiž top zariadenie, ktoré môžu navštevovať len tí najbohatší a to bez ohľadu na talent a znalosti.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : luxus.cz, rosey.ch, roseysummercamps.ch, architecturelab.net