Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Insta House - nadštandardný dom z lodných kontajnerov vstupuje na trh

Napísal Róbert Bosák, 06.03.2018

Trvalo to roky, no predsa. Po vzore skúšobných prototypov kontajnerových domov od firmy,  ktorá dala realizácii týchto príbytkov nový rozmer, vyrobili prvé domy schopné ponúknuť kupujúcim nadštandardné ekologické bývanie v objekte tohto druhu.  

 

Insta House, ako návrhári z ateliéru MB Architekture pomenovali svoj domček z  lodných kontajnerov, má tento rok oficiálne vstúpiť na americký a neskôr aj na svetový trh. Na jeho výslednej verzii sa pracovalo už od roku 2009, kedy sa daný ateliér pustil do návrhu prvého prototypu. Dnes je z neho hotový ekologický príbytok dostupný všetkým typom zákazníkov.  

 

Prvé domy Insta House vstupujú na trh

 

Po rokoch príprav spojených s nachádzaním správneho dizajnu a dispozičného prevedenia sa autori projektu rozhodli prísť s finálnym dielom. Minulý rok uviedli hneď dva objekty, ktoré by mali práve tento rok zahájiť predaj modulových domov Insta House na objednávku. Ak si netradičné príbytky nájdu priaznivcov a uchytia sa na americkom trhu, potom im nič nebude brániť na ceste za celosvetovou expanziou.

Zdroj: www.azcontainers.com

 

2 typy príbytkov z lodných kontajnerov

 

Rodinný dom zo 4 kontajnerov – Poschodový dom určený pre menšie rodiny s deťmi, ktoré potrebujú priestor a súkromie. Predpokladaná počiatočná cena má byť okolo 169 000 dolárov.

Zdroj: www.mbarchitecture.com

 

Menšie štúdio z 2 kontajnerov – Druhým variantom je o niečo menší objekt z 2 kontajnerov s približne o polovicu menšou výmerou. Dá sa využívať ako dom pre bezdetné páry alebo ako pracovňa či umelecký ateliér. Jeho cena má byť o tretinu nižšia ako v prípade prvého variantu.

Zdroj: www.mbarchitecture.com

 

Výhody kontajnerových domov:

- realizácia kdekoľvek, rýchle poskladanie na mieste

- domy sú recyklované, nezaťažujú životné prostredie

- možnosť prispôsobiť dom požiadavkám kupujúceho

Zdroj: www.mbarchitecture.com

 

Vzhľadom na predošlé aktivity architektov zameraných na dokončenie tohto projektu nie je Insta House takou nečakanou novinkou. No až v posledných týždňoch nabral finálne kontúry a navrhnuté domy sa konečne dostávajú na trh, aj keď zatiaľ len na americký. Keďže autori ho označujú za nadštandardné bývanie pre strednú vrstvu, od jeho predaja si sľubujú veľa, čo potvrdia, prípadne vyvrátia najbližšie mesiace.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.mbarchitecture.com

Foto: www.mbarchitecture.com, www.azcontainers.com