Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Inšpirácia pre Vás : Komfortný minidomček vo fínskych horách

Napísal Róbert Bosák, 11.01.2015

Skromný domček umožňujúci pokojné nažívanie niekde v tichu prírody je snom mnohých Slovákov. Ukážeme Vám jeden zo zrealizovaných nápadov, ktorý Vás môže inšpirovať na ceste k tomuto snu.

Zdroj: www.scoutmagazine.ca


Jeden z najoriginálnejších nápadov súčasného európskeho stavebníctva sa zrodil v hlave Robina Falcka. Mladý fínsky dizajnér hľadal možnosť ako nažívať v pokojnom prostredí prírody a užívať si kľud a relax. Keďže fínska legislatíva nevyžaduje stavebné povolenie pri realizácií drobných nehnuteľností, využil toto občianske právo a pustil sa do návrhu malej horskej chatky zvanej Nido, čo znamená „hniezdo.“

Zdroj: www.designblog.fi


Vlastnoručne za dva týždne


Najfascinujúcejšie na celom nápade je, že sám autor zvládol výstavbu za neuveriteľné 2 týždne. Aj keď je chatka celkom miniatúrna, jej výstavba so zariaďovaním dali dosť námahy. Šikovný dizajnér to však zvládol okamžite a po dvoch týždňoch stál vysnívaný objekt na mieste. Dnes je domček schopný obývania a navyše ponúka maximálny komfort v príjemnom prostredí.

Zdroj: www.hs.fi


Šetrné materiály v súlade s prírodou 


Čo sa týka spôsobu výstavby a požitých materiálov, na celý objekt boli použité samé prírodné a recyklovateľné materiály. Iné by sa do horskej chatky ani nehodili a okrem toho by zbytočne zvyšovali náklady a zdržiavali čas. Autor myslel aj na súlad s prírodou, takže nechcel vykonávať žiadne rozsiahle stavebné práce. Čo je však najdôležitejšie, je ďalším z dizajnérov, ktorí ukázali svetu, že stavať štandardné domy sa dá aj jednoduchým a lacným spôsobom s použitím prírodných materiálov. Takže veríme, že aj Robin Falck bude dobrým príkladom pre ďalších nadšencov úsporných stavieb.  

Zdroj: www.handmadeidea.com.ua


Náklady za necelých 10000€


Mnohých určite zaujímajú finančné náklady na takýto unikátny architektonický počin. Podľa vlastných slov autora bolo na celkovú výstavbu potrebných zhruba 10000 dolárov, čo je približne 8500€. Vzhľadom na veľkosť objektu to nie je nejaké extra lacné riešenie, no pri pohľade na použité materiály, vlastnosti budovy a samotné zariadenie môžeme hovoriť o dobrej cene.

Zdroj: www.robinfalck.com


Horský minidomček Nido môže byť skvelou inšpiráciou aj pre Vás, no v porovnaní s jeho výstavbou tu máme jednu prekážku. Na Slovensku máme povinnosť požiadať o stavebné povolenie pri každej výstavbe, takže ak budete chcieť uskutočniť svoj sen o podobnom sídle v prírode, musíte absolvovať ešte pár úradných postupov. Nech Vás to ale neodrádza a choďte za svojim snom o jednoduchom a očarujúcom bývaní.


Text : Róbert Bosák

Zdroje : robinfalck.com

Foto :  scoutmagazine.ca, designblog.fi, hs.fi, handmadeidea.com.ua, robinfalck.com