Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Indický masív je stále

Napísal Róbert Bosák, 23.08.2014

Má bohatú tradíciu, nedokáže starnúť a jeho výroba v sebe ukrýva istú filozofiu týkajúcu sa harmonicky zariadeného príbytku. Aj keď je nábytok z indického masívu označovaný milovníkmi moderných interiérov ako staromódny alebo retro, je stále obľúbený a dlhodobo vyhľadávaný pre jeho skvelé vlastnosti a potenciál priniesť bývaniu ducha.

Zdroj: www.nabytek-mostini.cz


Špeciálny nábytok z masívu indických stromov si už za svoju dobu využívania vyslúžil mnoho uznaní a pretrvávajúci záujem o jeho výrobu je tou najlepšou vizitkou perfektnej kvalitatívnej stránky. Pri pohľade na tieto rešpekt vzbudzujúce kúsky treba uznať ich dominantnosť v priestoroch a robustný dizajn, ktorým sa prejavujú. V kombinácií s konzervatívnym nádychom a prírodným šarmom sú ideálnym doplnkom, ktorý sa dokáže postarať o pompéznosť interiéru aj bez nablýskaných moderných prvkov. Skromnosť a jednoduchosť vyžarujúca z takéhoto masívu nie je žiadnou prekážkou k dosiahnutiu luxusne vyzerajúceho dizajnu akéhokoľvek príbytku.

Zdroj: www.nabytek-mostini.cz


Pôvod a umenie výroby


Už priamo z názvu je jasné, že tento druh nábytku prichádza z Indie a jeho konkrétne spracovanie súvisí s dreveným masívom tamojších drevín. Kontakty s týmto druhom doplnkov bývania v Európe siahajú do 8. storočia pred n.l., keď sa podľa historických faktov využívalo už v starovekom Grécku. Orientálne krajiny sa tešia tomuto kvalitnému nábytku ešte dlhšie a nie je vôbec náhoda, že prežil až dodnes ako jeden z najatraktívnejších druhov interiérového zariadenia.


Najzaujímavejšie na výrobe indického nábytku z masívu je jeho ručné opracovanie, ktoré je badať na každom kuse produktu aj po ukončení výroby. Nábytok tak nestráca svoj prirodzený šarm, ktorý mu dodáva jedinečný výzor a práve to priťahuje mnohých spotrebiteľov presýtených vyčačkanými a strojovo spracovanými interiérovými doplnkami na trhu. Táto unikátna výrobná metóda má svoju bohatú históriu a umenie spracovania sa odovzdáva generáciami od skúsených remeselníkov naďalej. 

Zdroj: www.family-nabytek.cz


Výroba z najtvrdších drevín :


Palisander


Masívny nábytok z Indie sa najčastejšie vyrába z dreva palisandru, známeho aj ako ázijský shisam. Toto drevo je tmavohnedej až červenkastej farby a jeho tvrdosť je známa po celom svete, vďaka čomu dostatočne spĺňa predpoklady pre vysokú kvalitu a elegantný vzhľad konečného výsledku. Hlavnou doménou palisandru ako výrobného materiálu je jeho prirodzená ornamentálnosť, ktorá sa podobá na kresby, takže dizajn bude mať priamo v drevenej štruktúre vsadené prírodné motívy.

Zdroj: www.masiv-nabytek.cz


Mangovník


Mango je nám známe ako ovocie a to je získavané práve z indického mangovníka, takže využitie tohto stromu je obrovské. Drevo z mangovníka vykazuje vynikajúce vlastnosti vhodné na rezbárske spracovanie. Tieto dreviny sú využívané zhruba 4000 rokov a narozdiel od palisandru ich nájdeme vo výrazne svetlejšom prevedení. Tvrdosť a kvalitatívne vlastnosti sú však podobné, takže drevo je rovnako vhodné na výrobu nábytku.

Zdroj: www.global-interio.cz


Úprava masívneho nábytku


Aby mali jednotlivé modely zachovanú trvácnosť čo najdlhšie, povrchová úprava je samozrejme nutná. Drevo sa na konci výroby dodatočne ošetruje, prevažne sa jedná o špeciálne náterové hmoty. Táto záverečná úprava má ešte doladiť farebný kontrast a dodať jednotlivým dielom nábytkovej zostavy ten správny nádych.


Lesklá varianta - Tento štýl je menej výrazný, no prispieva k zviditeľneniu detailov, takže bude vhodným pre minimalistické a jednoduchšie interiéry.

Zdroj: www.family-nabytek.cz


Matná rustikálna varianta - Pôsobí sýtym hnedým kontrastom, čo vytvára honosný dojem. Hodí sa do klasických interiérov s bohatším dekoračným štýlom.

Zdroj: www.masiv-nabytek.cz


Indický masívny nábytok je aj odrazom tamojšej kultúry so skrytým tvorivým významom, čo dáva týmto produktom aj patričný "vnútorný" obsah. Mnoho spoločností tento nábytok dováža priamo z Indie a okolia ako originál, nakoľko nie je vôbec jednoduché vyrobiť ho v tom pravom indickom štýle. Pokiaľ sa však podarí dostať k nefalšovaným modelom, stojí za pokus priniesť si nejaký domov a spraviť z neho súčasť svojho staronového bývania.


Text : Róbert Bosák

Foto : nabytek-mostini.cz, family-nabytek.cz, global-interio.cz, masiv-nabytek.cz