Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ilija pri Banskej Štiavnici pokračuje v rozvoji obce

Napísal Róbert Bosák, 25.05.2022

Atraktívne prostredie Štiavnických vrchov je lákadlom pre mnohých Slovákov, ktorí sa chcú usídliť v pokojnej lokalite ďaleko od mestského ruchu. Jednou z takýchto lokalít je obec Ilija, v ktorej aktuálne žije zhruba o desatinu viac obyvateľov ako pred  pár rokmi.

 

Dedinka neďaleko Banskej Štiavnice reaguje na zvýšený záujem o bývanie v obci viacerými rozvojovými projektmi. Niektoré sa už zrealizovali, realizácia ďalších prebieha alebo začne prebiehať v najbližšej dobe. Do rozvoja obce Ilija tak potečú ďalšie tisícky eur, vďaka ktorým bude môcť pokračovať jej modernizácia a s ňou spojená obnova vybraných objektov.

Zdroj: obecilija.sk

 

Obnova materskej školy

 

Z rekonštrukčných a stavebných projektov, ktoré sa v Iliji už stihli ukončiť, si najviac peňazí vyžiadala obnova miestnej materskej školy. Tá prešla sanáciou za 35 000 € po zosuve svahu, ku ktorému prišlo v roku 2016. Ďalších 9500 € sa použilo na zveľadenie exteriéru a výstavbu nového ihriska. Najnákladnejšia fáza obnovy prebehla v uplynulých 2 rokoch. Za 130 000 € bola zateplená celá budova, v ktorej sa zároveň vymenili okná, dvere aj podlahy.

 

Obnova pamätníka SNP

 

Popri renovácii materskej školy sa v posledných 2 rokoch stihol dať do poriadku aj pamätník SNP. S pomocou štátnych prostriedkov vyčlenených na obnovu vojnových hrobov sa upravil stav dlažby a schodov pamätníka s hrobom padlého vojaka. Náklady na obnovu dosiahli sumu 10 700 €. Len o 200 € menej stála rekonštrukcia domu smútku, v blízkosti ktorého sa ošetrili stromy a osvetlil chodník. Nové osvetlenie získal aj kostol v areáli cintorína.

 

Rozostavané alebo plánované projekty

 

V rámci rozvoja obce sa začalo aj s výstavbou hasičskej zbrojnice. Projekt, ktorý je aktuálne stále v štádiu realizácie, si zatiaľ vyžiadal 70 000 €. Ďalšie tisícky eur poputujú na plánované projekty, ktoré sa majú realizovať v priebehu tohto alebo budúceho roka. Patrí k nim výstavba zberného dvora a prestavba bývalého obecného úradu na komunitné centrum. V pláne je tiež výstavba 3 nájomných domov, v ktorých sa zriadi 9 nových nájomných bytov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: obecilija.sk