Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hrady Revište a Šášov sú už čiastočne obnovené

Napísal Róbert Bosák, 07.05.2021

V posledných rokoch sa naplno rozbehla rekonštrukcia viacerých slovenských zrúcanín. Výnimkou nie sú ani 2 stredoslovenské hrady, ktoré toho spája pomerne dosť. Po novom aj úspešný priebeh záchranárskych prác, ktoré v oboch prípadoch výrazne pokročili.

Zdroj: kamnavylet.sk

 

Hrady ŠášovRevište sú od seba vzdialené len niekoľko kilometrov. Pri troche snahy sa dá výstup na obe zrúcaniny na Pohroní stihnúť za jeden deň. Odmenou za to budú pekné výhľady a chýbať nebudú ani cenné poznatky z histórie. Aby toho nebolo málo, návštevníci si môžu prezrieť aj výsledky prvých rekonštrukčných prác, ktoré prebiehajú na oboch zrúcaninách.

Zdroj: pohronskehrady.sk

 

Hrad Šášov s opraveným palácom a novým 3D modelom

 

Zrúcanina nad Šášovským Podhradím, odkiaľ možno pozorovať úpätie Štiavnických vrchov, vyžadovala rozsiahlejšie záchranárske práce. V rámci nich bolo potrebné venovať pozornosť najmä východnému palácu, ktorý má za sebou opravu južnej časti múra. Z pomerne lepšieho stavu sa môže tešiť aj delová veža, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou zrúcaniny. Novinkou je aj nový 3D model hradu, ktorý bude práve dnes večer predstavený v Expozícii Združenia na záchranu hradu Šášov.

Zdroj: kamnavylet.sk 


Hrad Revište s upravenými schodmi a novou vyhliadkou

 

Kus práce sa vlani podarilo urobiť aj na hrade v Revištskom Podzámčí. Podobne ako Šášov, aj táto zrúcanina je v oveľa lepšom a bezpečnejšom stave. Vďačí za to najmä novým schodom a osadeným podlahám, ktoré zlepšujú pohyb po hradnom areáli. Návštevníci sa môžu tešiť aj na dokončenú vyhliadku v delovej bašte, ktorá je už druhým vyhliadkovým bodom. Obnova ale stále nie je na konci. Ešte v tomto roku sa má vykonať viacero úprav, napríklad ukončenie realizácie schodiska do delovej bašty, obnova parkanovej veže či realizácia klenbového stropu v jednej z miestností v južnom paláci.

Zdroj: regiongron.sk

 

Obe zrúcaniny tvoriace neodmysliteľnú súčasť Pohronskej hradnej cesty sa vlani tešili vysokej návštevnosti. S pretrvávajúcou koronakrízou by tento trend mal pokračovať aj v tomto roku. Čiastočná obnova obidvoch hradov a plánované pokračovanie v rekonštrukčných prácach je určite pozitívom, ktoré by mohlo prispieť k nárastu počtu návštevníkov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: tasr.sk

Zdroj foto: kamnavylet.sk, pohronskehrady.sk, regiongron.sk