Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hradec Králové má novú lávku cez Labe

Napísal Róbert Bosák, 09.03.2023

Niekoľkomesačná výstavba novej lávky v Hradci Králové je dokončená. Mostná stavba poskytla obyvateľom a návštevníkom krajského mesta ďalšiu možnosť, ako prechádzať cez rieku Labe.


Projekt výstavby novej lávky sa začal pripravovať pred 20 rokmi. Po rokoch príprav a úprav návrhu sa firma SMP CZ v roku 2021 pustila do realizácie. Po niekoľkých mesiacoch od jej začiatku bola výstavba ukončená a skolaudované dielo odovzdané do užívania. Lávka je pre verejnosť sprístupnená od minulého týždňa.

Zdroj: hradeckralove.org

 

Lávka cez Labe pre peších aj cyklistov

 

Nová lávka sprístupnená začiatkom marca spojila breh Smetanovho nábrežia v centre mesta s protiľahlým brehom v zóne Aldis. Využívať ju môžu peší aj cyklisti, ktorí vďaka nej prejdú z jednej strany na druhú ponad rieku Labe bezpečne a pohodlne. Prechod vedie lávkou dlhou 103 m. Šírka technického diela, ktorého časť je vybudovaná zo špeciálneho betónu s vyššou pevnosťou, dosahuje 5,7 m.

 

Jeden z najdrahších nových projektov

 

Využitie kvalitnejšieho stavebného materiálu sa odrazilo aj na konečnej cene za realizáciu. Tú mala predražiť aj neobvyklá rebrová mostná konštrukcia z ocele. Výška investície sa napokon vyšplhala takmer na 175 mil. Kč s DPH, čo je niekoľkonásobne viac ako cena iných nedávno vybudovaných cestných mostov alebo lávok pre peších aj cyklistov v Česku. Dielo sa tak radí medzi najdrahšie stavebné projekty v Hradci Králové za posledné roky.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: hradeckralove.org