Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hotel Hrebienok – jeden z najstarších hotelov opäť otvára

Napísal Róbert Bosák, 27.04.2017

Je to len pár mesiacov, čo v Tatranskej Lomnici sprevádzkovali zrenovovaný najstarší tatranský hotel. Aktuálne sa v médiách objavila správa o prípravách otvorenia ďalšieho zariadenia s bohatou históriou, ktoré po kratšej odmlke opäť privíta rady turistov.

 

Máloktoré tatranské a zároveň aj slovenské hotely sa môžu pochváliť takou bohatou históriou ako práve Horský hotel Hrebienok. Napriek tomu, že v roku 2015 mnohých šokoval svojim zatvorením, jeho príbeh bude pokračovať ďalej. Už o pár týždňov má totiž opäť otvoriť brány návštevníkom hľadajúcim komfortné ubytovanie v srdci Vysokých Tatier.   

 

Bohatý príbeh tatranského hotela

 

Kto pozná príbeh Hotela Hrebienok, ten vie, že jeho zatvorenie prišlo skoro po 90 rokoch od výstavby. V roku 1928 vznikol na mieste bývalej nocľahárne ešte ako Šport hotel s kapacitou 66 izieb. S príchodom socializmu slúžil ako odborová zotavovňa, no ani tento účel nevydržal naveky. V roku 1988 sa zahájila dlhodobá rekonštrukcia a zariadenie sa premenilo na Hotel Sorea Hrebienok, ktorý však pred dvoma rokmi zavreli.

Zdroj: wikipedia.org

 

Dôvodom zatvorenia boli finančné straty  

 

Väčšina úspešných hotelov sa zatvára kvôli nefunkčnému stavu a plánovaným renováciám. V tomto prípade boli hlavným dôvodom finančné straty, ktoré objekt vykazoval v dôsledku poklesu záujmu turistov. Ten nastal po kalamite v roku 2004, ktorá vyplienila tatranské lesy. Aj preto bolo zariadenie k dispozícií len počas leta, no ani to nepomohlo hotelu vymaniť sa z mínusových čísel a v roku 2015 sa prevádzka ukončila.

Zdroj: kucera.sk

 

Opätovné otvorenie sa chystá pred sezónou

 

Obmedzenie prevádzky netrvalo dlho a jeden z klenotov tatranskej hotelovej histórie sa má už o pár týždňov vrátiť do hry. Majitelia zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts avizujú, že by sa tak malo udiať v júni, čím hotel stihne začiatok letnej sezóny. Skúšobnú prevádzku spustili už v auguste minulého roka, no naostro sa začína až teraz. Hotel má hosťom ponúknuť štandard aj bez rekonštrukcií, ktoré by mohli prísť až v prípade uchytenia zariadenia na scéne.

Zdroj: sorger.sk

 

Aktuálne fakty o Hoteli Hrebienok:  

 

- hostia budú mať k dispozícii 5 apartmánov a 74 izieb

- celková kapacita zariadenia dosahuje až 170 postelí

- cena ubytovania sa má pohybovať na úrovni 69€ za noc

- súčasťou ponúkaných služieb je aj kaviareň a reštaurácia

Zdroj: invia.sk

 

Ak sa jednému z najstarších tatranských hotelov podarí vydržať na realitnej mape zhruba ešte jedno desaťročie, majitelia sa môžu tešiť na veľké oslavy 100-ročného výročia. Dôležité pre splnenie tohto cieľa však bude po júnovom otvorení prilákať čo najviac hostí a vrátiť hotelu zašlú slávu, ktorú si minimálne kvôli svojmu príbehu určite zaslúži.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : tripadvisor.sk, wikipedia.org, kucera.sk, sorger.sk, invia.sk