Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Holanďania vybudujú najinteligentnejšiu a najekologickejšiu mestskú štvrť

Napísal Róbert Bosák, 07.03.2019

Najčistejšia, najekologickejšia či najinteligentnejšia. Superlatívov však má byť ešte viac. Jednu z pripravovaných štvrtí, ktorá má v najbližších rokoch vyrásť v Holandsku, totiž pasujú za lokalitu schopnú udať nový trend v realizácii smart cities.  

 

Holandsko je známe svojou snahou zlepšovať život v krajine rôznymi smart a eko projektmi. Ďalším z nich má byť Brainport Smart District, ktorý chcú zrealizovať v meste Helmund, len kúsok od Eindhovenu. Ten bol navrhnutý za účelom vybudovania novej mestskej zóny, ktorá má byť príkladom, ako realizovať super smart rezidenčné lokality.

Zdroj: www.unstudio.com 


Najinteligentnejšia štvrť na planéte

 

Pripravovaná štvrť z Helmundu si okrem vyššie spomenutých superlatívov získala niekoľko ďalších zaujímavých prívlastkov. Obytné laboratórium, super štvrť či vesmír na Zemi sú len niektoré z tých, ktoré majú vystihnúť 115-hektárový polyfunkčný areál určený primárne na bývanie. Vďaka pokrokovým technológiám a skvelému urbanistickému riešeniu však nepôjde o bežnú štvrť. Autori z ateliéru UNStudio si trúfajú hovoriť o najchytrejšej štvrti na planéte.

Zdroj: www.dezeen.com 


1500 domov s nadčasovým bývaním

 

Spomínaná výmera bude dosť veľká na to, aby si v Brainport Smart District našli bývanie stovky rodín alebo jednotlivcov. Pripravených pre nich bude až 1500 rodinných domov vo vysokom štandarde, ktoré tu plánujú postaviť. Pridať sa má aj pestrá občianska vybavenosť, ktorú doplní priestranný park. Od neho sa očakáva, že sa stane akýmsi centrom spoločenského života v lokalite.

Zdroj: www.dezeen.com 


5 faktov o chystanej štvrti na záver:

- celý návrh sa má prispôsobovať klimatickým podmienkam

- obyvatelia budú využívať len obnoviteľné zdroje energie

- domy budú kombináciou mestskej a vidieckej architektúry

- po štvrti budú premávať ekologické dopravné prostriedky

- celý projekt má byť hotový a plne obsadený do 10 rokov

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.unstudio.com, www.dezeen.com