Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hodinové veže zmenili na luxusné byty

Napísal Róbert Bosák, 30.04.2016

Staré hodinové veže v historických častiach miest nemusia slúžiť len ako starodávne pamiatky. Kreatívni architekti ich totiž dokážu prestavať na útulné bývanie s nádychom klasiky.

 

Historické veže s obrovskými hodinami na vrchole mali v minulosti svoju jasnú úlohu. Dnes sme zaplavení modernými technológiami, takže v mnohých prípadoch už nespĺňajú význam a stávajú sa opustenou pamiatkou. Záujem o ne majú len turisti milujúci staršiu architektúru a umelci, ktorých inšpirujú pri písaní románov či maľovaní obrazov. Prípady z Paríža a New Yorku však dokazujú, že takéto veže môžu takisto poslúžiť ako skvelý priestor na bývanie.

Zdroj: www.telegraph.co.uk

 

Elegantná premena parížskej veže

 

Domovom staršej parížskej veže prerobenej na moderný príbytok je známy siedmy obvod, ktorý odjakživa dýcha históriou. Práve v tomto objekte sa rozhodla francúzska architektka Monica Donati vytvoriť útulný byt a vďaka originálnemu nápadu sa to podarilo na výbornú. Dnes v tejto historickej veži nenájdeme opustený prázdny priestor, ale skutočný domov, za ktorý sa v žiadnom prípade netreba hanbiť, skôr naopak.  

Zdroj: www.lefigaro.fr 


Komfortné bývanie v klasickom duchu


Pozitíva tohto bytu by sme nespočítali ani na prstoch dvoch rúk, pretože príbytok ponúka všetko od vysokej kvalitatívnej úrovne cez harmonickú atmosféru po skvelý výhľad. Jeho výnimočnosť prináša krásny pohľad na viacero parížskych pamiatok vrátane Notre-Dame a Eiffelovej veže. 100 m2, unikátna poloha, kľudné prostredie a exkluzívny architektonický štýl, čo viac si k získaniu ideálneho bývania priať. 

Zdroj: www.lefigaro.fr 

 

Dumbe z Brooklynu zmenili na luxusný loft 

 

Asi neexistuje obyvateľ Brooklynu, ktorý by nepoznal preslávenú hodinovú vežu familiárne nazývanú Dumbe. Tá sa stala jedným z najzaujímavejších objektov v tejto presídlenej časti New Yorku práve pre svoj príbeh premeny na luxusný penthouse. Veža v minulosti slúžila ako súčasť priemyselného areálu, no postupne stratila svoju úlohu a tak sa David Walentas odhodlal k jej rekonštrukcii, po ktorej vznikol luxusný loft ponúkajúci maximálny komfort.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Cenu bytu predajcovia prehnali

 

Akokoľvek je tento apartmán štýlový, problémom s predajom sa nevyhol. Dôvodom mohla byť práve jeho predajná cena, ktorú stanovili až na 25 miliónov dolárov. Keďže ani po čase sa nenašiel vážny záujemca, predajca ju spustil na 18 miliónov, čo bolo aj tak veľa. Treba však povedať, že 11 komfortných miestností, 360-stupňový výhľad a vlastný výťah v byte s dobrou polohou má veľký vplyv na odvážne stanovenie ceny, čo platilo aj v tomto prípade.  

Zdroj: www.telegraph.co.uk

 

Oba predstavené príbytky sú originálnymi nehnuteľnosťami s radom jedinečných prvkov, no predsa majú niečo spoločné. Spája ich poloha v starej hodinovej veži, vďaka ktorej sa stávajú výnimočné. Netradičné bývanie s nádychom klasiky, ktoré by vyniklo v každej metropole, je ďalším skvelým príkladom toho, že dobrí architekti dokážu nemožné. 

 

Text :Róbert Bosák

Foto : telegraph.co.uk, lefigaro.fr, dailymail.co.uk