Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hobití život na vlastnej koži

Napísal Róbert Bosák, 05.04.2018

Šikovné hobitie domčeky nie sú obývané len vo filmových príbehoch. Atmosféra bývania v tomto netradičnom duchu sa testuje aj v reálnom živote a mnohým sa zapáčila až tak, že si z malých nenápadných príbytkov spravili nový domov.

Zdroj: www.mashable.com 


Pán prsteňov spustil obrovskú eufóriu spojenú s bývaním v malých hobitích domoch. Dnes takéto príbytky nájdeme v rôznych kútoch sveta, pričom viacerí majitelia si v nich našli svoje miesto pod slnkom. Niet divu, veď mnohé projekty sú doslova rozprávkovým bývaním, ktoré je navrhnuté podľa najtajnejších predstáv našej fantázie.

Zdroj: www.pinterest.com


4 hobitie domčeky zo sveta:

 

Domček pána Stuarta zo Škótskej vysočiny – Zrejme prvý hobití domček sa postavil už v 80. rokoch, kedy o nakrúcaní veľkej filmovej trilógie nebolo chýru. Jeho majiteľom je pán Stuart, veľký fanúšik Pána prsteňov, ktorý si navrhol miniatúrny dom z dreva v čase, keď mal jediné informácie o takomto bývaní na základe príbehu v knihe.

Zdroj: www.express.co.uk


Minidom zo Singapuru – Jeden z najmenších domov tohto typu nájdeme určite v Singapure. Jeho rozmery verne kopírujú parametre príbytkov z filmu Pán prsteňov, vďaka čomu je už od roku 2015, kedy bol dokončený, obľúbenou turistickou atrakciou.

Zdroj: www.sky-adventure.com


Hobití krtkodom na Novom Zélande – Niektoré z hobitích obydlí môžeme prirovnať k tzv. krtkodomom, pretože sa budujú pod zatrávnenými svahmi, ktoré sú zároveň aj ich strechou. Takýmto domčekom prepadli hlavne na Novom Zélande a v Kanade, kde sa radi obracajú ku koexistencii medzi človekom a prírodou.

Zdroj: www.loveproperty.com 


Hobitia chalúpka z Pensylvánie – Hobiti si získali popularitu aj v USA, o čom svedčí dom či skôr chalúpka z Pensylvánie. Tá však využíva modernejšie prvky, napríklad kamennú fasádu, čím dáva realizácii hobitích domov celkom nový rozmer.

Zdroj: www.loveproperty.com


Bývanie v hobitích domoch nie je len o sympatiách voči príbehu Pána prsteňov. Tieto svojské príbytky ponúkajú súkromie, nenápadnú originalitu a život priamo v lone prírody. To všetko z nich robí vyhľadávanú  formu bývania, ktorú chce vyskúšať čoraz viac majiteľov po celom svete.

 

Text: Róbert  Bosák

Foto: www.heraldscotland.com, www.mashable.com, www.pinterest.com, www.express.co.uk, www.sky-adventure.com, www.loveproperty.com