Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hlasovanie verejnosti v ankete Stavba storočia ovládol liberecký vysielač

Napísal Róbert Bosák, 23.09.2018

Anketa Stavba storočia, v rámci ktorej verejnosť vyberala najlepšie stavby postavené na území Česka a Slovenska za uplynulých 100 rokov, spoznala víťaza. Prvenstvo putuje do libereckého regiónu, ktorého panorámu si už asi nikto nevie predstaviť bez Ještědu.

 

O ankete Stavba storočia, v ktorej mohla verejnosť hlasovať za tú najlepšiu stavbu na území Česka a Slovenska od roku 2018, sme vám písali už dávnejšie. Výsledky hlasovania, v ktorom ste možno hlas svojmu kandidátovi odovzdali aj vy, sú po predstavení na pražskom veľtrhu For Arch oficiálne známe a zverejnené na portáli www.stavbystoleti.cz.

Zdroj: www.ckait.cz 


Víťazstvo poputovalo do českého Liberca

 

Liberecký región ukrýva viacero zaujímavých stavieb, no to, že víťaz vzíde práve z tejto časti Česka, zrejme odborníci nečakali. Titul najlepšej Stavby storočia totiž získal Ještěd, vysielač z roku 1973 postavený na rovnomennom vrchu neďaleko mesta Liberec. Jedná sa o netypickú stavbu v tvare tzv. rotačného hyperboloidu, ktorý si najvyšší počet hlasov získal zrejme aj vďaka tomu, že v objekte sa nachádza hotel.

Zdroj: www.tipnavylety.cz


Prvenstvo uniklo vzdúvadlu v Ústi n. Labem

 

Hlavným konkurentom Ještědu bolo v boji o víťazstvo Masarykovo vzdúvadlo Střekov (v češtine známe ako Masarykovo zdymadlo). To nájdeme v meste Ústí nad Labem, v ktorom je oprávnene najvyhľadávanejšou (nielen) technickou pamiatkou. Za pozornosť stojí hlavne možnosť prejsť sa po jeho vrcholovej časti a popritom si vychutnávať krásny výhľad na rieku Labe.

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz 


Trojicu najlepších uzatvorilo slovenské dielo

 

V trojke stavieb, ktoré získali najvyšší počet hlasov, nechýbalo ani jedno dielo zo Slovenska. Tým je kúpalisko Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, ktoré je jednou z 3 slovenských stavieb v prvej desiatke. Slušné umiestnenie, konkrétne 6. miesto, obsadil Kolonádový most v Piešťanoch a najlepšiu desiatku spomedzi nominovaných stavieb uzatvorila Mohyla M. R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom.

Zdroj: www.trencinregion.sk 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.stavbystoleti.cz, www.ckait.cz

Foto: www.tisicovky.cz, www.ckait.cz, www.tipnavylety.cz, www.usti-nad-labem.cz, www.trencinregion.sk