Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hity medzi materiálmi - kamenná dýha

Napísal Róbert Bosák, 26.07.2014

Len málo materiálov vyrobených z kameňa prináša do interiérov tak nezameniteľnú eleganciu s prírodným nádychom ako kamenná dýha. Tento špeciálne spracovaný materiál je exkluzívnym doplnkom kancelárií, spoločenských priestorov a vstupných hál dlhodobo, no v súčasnosti sa dostáva stále viac do našich príbytkov, kde sa stáva doslova dominantou priestorov.

Zdroj: www.cetecho.cz


Čarovný vzhľad kamennej dýhy ste už určite niekde zachytili, no možno ste si v tom momente nevedeli uvedomiť, o aký typ materiálu ide. Kamenných variácií sa v stavebníctve a interiérovom dizajne používa viac ako dosť a práve kamenná dýha je jedným z nich. V našich končinách však zatiaľ nie je až taká známa, takže nie každý ju na prvý pohľad spozná. Nič to však nemení na tom, že dýha zanecháva vynikajúci prvý dojem a má mnoho skvelých vlastností, vďaka ktorým sa výborne hodí aj do obytných nehnuteľností.

Zdroj: www.cetecho.cz


Použitie kamennej dýhy


Štiepaná bridlica si medzi stavebníkmi aj vlastníkmi nehnuteľností získala silné renomé vďaka svojej úžasnej flexibilnosti. Fasád upravených práve bridlicou nájdeme v každom meste dostatok a to ešte nie je zďaleka koniec. Práve z nej sa zhotovuje aj kamenná dýha, ktorá dodáva každému interiéru moderný šmrnc a aj keď je to stále kameň, v interiéroch pôsobí a správa sa trošku odlišne. Jej spracovávanie pri výrobe a možné spôsoby aplikácie ju predurčujú stať sa všestranným materiálom, ktorý sa môže použiť na viacerých miestach ako viacúčelový doplnok.

Zdroj: www.cetecho.cz


Dýhu je možné použiť ako :


- obklady

- dekorácie stien

- obloženie nábytku

- kúpeľňové doplnky

Zdroj: www.obydleni.cz


Vyhľadávané vlastnosti kamennej dýhy :


Neodolateľný vzhľad - Kamenná dýha sa spracováva z prírodného kameňa, no narozdiel od iných kamenných materiálov nepôsobí takým chladným dojmom za predpokladu, že si nezvolíte príliš tmavú variáciu a nezladíte ju s tmavým nábytkom.

Zdroj: www.svetinterieru.cz


Extra štíhla - Hlavne v príbytkoch s menšou výmerou je dôležitá voľba takých materiálov, ktoré budú šetriť aj nejaké centimetre. Štíhlosť kamennej dýhy je dobre známa, takže s jej použitím neprídete o veľa obytnej plochy. Okrem toho je ľahká, čiže nevznikne záťaž na konštrukcie ako je to napríklad pri betóne.

Zdroj: www.designatak.cz


Všade použiteľná - Je pravda, že dýha je vhodná ako súčasť exteriérov a takisto sa hodí aj do každej miestnosti. Nakoľko ide o kameň, nebudete mať žiadny problém s vodou, poškodeniami, fľakmi a dosť dlho odolá aj nesprávnej starostlivosti. Cieľom je však zvýšiť životnosť, takže vhodná a praktická údržba bude samozrejme na mieste.

Zdroj: www.svetinterieru.cz


Zdravotne nezávadná - Nakoľko je stopercentným prírodným materiálom, nie je nijako zdravotne závadná, takže sa nemusíte obávať. Ani alergici nebudú mať problém s týmto kameňom a môžu si ho pokojne dať do svojho príbytku.

Zdroj: www.kamennadyha.sk 


Dýha je vhodná nielen ako obkladový materiál, ale takisto slúži ako dekoračná ozdoba stien alebo nábytku. Jej aplikácia je jednoduchá, nevyžaduje žiadne rekonštrukčné zásahy, pretože jednotlivé diely sa lepia na miesto použitia. Za zmienku stojí aj dobrá cena, ktorá si zaslúži pozornosť a samozrejme elegancia, s akou sa prezentuje. Originálny, praktický a úsporný materiál z prírody je dostupný u každého kvalitného predajcu, takže stačí si len vybrať a skúsiť to na vlastnej stene.


Text : Róbert Bosák

Foto : cetecho.cz, obydleni.cz, svetinterieru.cz, designatak.cz, kamennadyha.sk