Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Gresové dlažby zvládnu aj najtvrdšiu zimu

Napísal Róbert Bosák, 01.12.2016

Vhodné podmienky na prežitie zimy si nevytvárame len v interiéri. Rovnako dôležitú úlohu zohráva exteriér a jeho príprava na dlhé chladné dni. Začať môžeme napríklad gresovými dlažbami, ktoré vraj zvládnu aj najtvrdšie klimatické podmienky.

 

Aj keď na poslednú chvíľu, no predsa ešte stihneme kúpu a následné pokladanie novej dlažby na záhradu. Podľa predpovedí meteorológov si na mrazy nejaký čas počkáme, takže možnosť na finálne prípravy exteriéru pred zimou máme stále. Navyše predajcovia pripravujú vianočné akcie a tie sa týkajú aj gresových dlažieb, ktoré patria k najodolnejším druhom podláh na trhu.

 

Pre gres je typická mrazuvzdornosť

 

Sneh, dážď, vietor, mrazy, to všetko dá zabrať každému exteriéru. My však môžeme spraviť niečo pre to, aby sme zvýšili jeho odolnosť a vďaka využitiu správnych materiálov podporili životnosť jednotlivých častí záhrady. Jedným zo spôsobov je napríklad výber gresovej dlažby, ktorá odolá tvrdým klimatickým podmienkam, pod čo sa podpisuje výborná mrazuvzdornosť. Tá prispieva k vyzdvihnutiu celkovej kvalitatívnej úrovne, ktorá predstihne iné druhy dlažby.

Zdroj: www.hmceramica.sk

 

Protišmykové dlažby v zime oceníme

 

S mrazuvzdornosťou gresových podláh súvisí ďalšie užitočné pozitívum, ktoré sa týka hlavne schopnosti slúžiť ako protišmykový povrch. Aj to je dôvodom, pre ktorý oceníme tieto dlažby najmä v zime. Práve vtedy sa totiž ukazuje nielen ich odolnosť, ale takisto schopnosť umožniť obyvateľom bezpečný pohyb. Toto kritérium je v zime dôležité pre všetky vekové kategórie, aj keď najčastejšími zákazníkmi budú majitelia domácností, kde žijú deti a dôchodcovia.

Zdroj: www.mojanitra.sk

 

Podlahy vhodné aj do interiérov

 

Využitie gresu sa nespája len s dlažbami položenými v exteriéroch okolo budov. Ich skvelé vlastnosti a praktické využitie našli uplatnenie aj v interiéroch. Či už vo forme elegantných podláh alebo ako obklady do kúpeľní sa stali vhodným domácim pomocníkom pre všetky typy rodinných domov. V poslednom čase sa začali využívať aj pri realizácii terasy, ktorá sa vďaka ich kvalitatívnym vlastnostiam dokáže vysporiadať s každým počasím bez poškodení.

Zdroj: www.hmceramica.sk

  

Ďalšie využitie gresových podláh :

 

- v predajniach, v obchodných prevádzkach a ako veľkoformátové dlažby aj v skladoch

- v priestoroch, kde sa podlahy dostávajú do častého kontaktu s kvapalinami a chemikáliami

- na verejných priestranstvách a pri nehnuteľnostiach, kde sa zdržiavajú početné davy ľudí

Zdroj: www.hmceramica.sk

 

Zoznam dobrých vlastností gresových podláh sa mrazuvzdornosťou a bezpečným pohybom nekončí. Napriek viacerým výhodám však mnohých škrie ich cena a často aj dizajn, ktorý sa nevyrovná dreveným alebo kamenným materiálom. Problémom je takisto aj zložitejší proces položenia dlaždíc, kvôli čomu ich nájdeme skôr v exteriéroch, kde si plnia svoje kvalitatívne úlohy a do interiérov s dosť vysokými estetickými nárokmi sa dostávajú pomerne menej.

  

Text : Róbert Bosák

Foto : mojanitra.sk, hmceramica.sk