Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Greenery – farba, ktorá vládne tohtoročným interiérom

Napísal Róbert Bosák, 14.02.2017

Volajú ju zeleň, má upokojujúce účinky a symbolizuje nový začiatok. Farba Greenery, ktorá bola vyhlásená za tohtoročný odtieň číslo jedna, bude do Silvestra vládnuť našim interiérom.

 

Nadvláda jemnej ružovkastej a pastelovej modrej, ktoré panovali nad minuloročnými trendmi v interiérovom dizajne, sa skončila. Spoločnosť Pantone, ktorá tradične vyhlasuje farbu roka, ich zosadila z trónu. Žezla sa chopila práve spomínaná farba greenery so svojimi oslnivými vibráciami prinášajúcimi do našich domácností nový život.

Zdroj: bykoket.com 

Farba, ktorá kvitne v znamení jari

 

Odtieň žiarivo zelenej s mierne krikľavým akcentom na nás pôsobí podobne ako jar. Budí v nás aktivitu a podporuje lepšiu životaschopnosť, no zároveň vnáša istotu a upokojuje. Aj preto je greenery prirovnávaná k jari, prírode alebo novému životu. Prívlastkov má viac než dosť, no tie nie sú dôležité. Podstatná je jej schopnosť rozkvitnúť na každučkom milimetri našich príbytkov, čo však ani zďaleka nie je jej jediným pozitívom.

Zdroj: spaziodesignsla.com

 

Dizajnéri oceňujú schopnosť kombinácie

 

Okrem vnášania nového života do priestorov v interiéroch je na greenery najviac oceňovaná práve flexibilita. V praxi to znamená, že dokáže vyniknúť v kombinácii s rôznymi farbami a materiálmi. Čo môže dizajnérov tešiť najviac je príležitosť pohrať sa s pestrejšími variantmi nevynímajúc odvážne metalické odtiene, no napriek všetkým zaujímavým kombináciám sa aj tak najlepšie hodí v kontraste s univerzálnou bielou.

Zdroj: spaziodesignsla.com

 

Greenery zapadne do každej miestnosti

 

Súvis tejto farby s jej úžasnou flexibilitou sa nemusí odrážať len v podobe širokého využitia pri výbere vzorov a materiálov. Významnú úlohu zohráva aj pri procese zakomponovania do jednotlivých miestností, kde sa táto výhoda prejavuje ešte viac. Greenery je totiž vhodná do každej izby, pričom v správnom množstve a na správnych miestach dokáže zázraky. Nie je nič neobvyklé, ak sa ocitá aj v kúpeľniach alebo na chodbách, ktoré opticky výrazne prežiari.

Zdroj: spaziodesignsla.com

 

Nie je to len móda, kozmetika či svet umenia, kde máva farba roka svoje stabilné miesto. Platí to aj v prípade interiérového dizajnu, kde dokáže vnášať inováciu a podporovať ďalší pokrok. Obzvlášť to platí tento rok, ktorému vládne pozitívna zeleň so svojou životodarnou silou. Čo myslíte, oplatí sa skúsiť túto čarovnú farbu v znamení prírody?

 

Text : Róbert Bosák

Foto  : idesignarch.com, bykoket.com, spaziodesignsla.com