Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Full grown – alebo rastúci nábytok, ktorý nepotrebuje výrobu

Napísal Róbert Bosák, 11.07.2016

Bývanie 21.storočia charakterizuje väčšia koexistencia človeka s prírodou. To vedie dizajnérov k pokrokovým novinkám meniacim interiéry aj exteriéry na harmonické miesta. O to sa má postarať aj tzv. full grown alebo rastúci záhradný nábytok.

Zdroj: www.dailypakistan.com.pk

 

Moderné exteriéry môžu vzbudzovať úžas rôznymi spôsobmi. Na jeden z nich prišiel britský dizajnér Gavin Munro, ktorý navrhol špeciálny záhradný nábytok. Ten však nemá s bežným sortimentom spoločné nič okrem estetickej funkcie, pretože jeho „výrobný“ proces prebieha netradičným a priam neuveriteľným štýlom, ktorý je v celej oblasti nábytkárstva skutočným prelomom.

Zdroj: www.charliespineandoak.co.uk

 

Nábytok, ktorý nepotrebuje výrobu

 

V prípade nábytku, ktorý objavil Gavin Munro, starý známy priekopník dizajnu zameraného na spoluprácu s prírodou, ide o revolučný krok. Tento netradičný sortiment totiž nepotrebuje výrobu a ako tvrdí sám dizajnér, svoje produkty necháva vyrásť priamo zo zeme. Jedná sa o stromy, ktoré sú počas rastu opracovávané za účelom vzniku nábytkových doplnkov a tie sa následne stávajú súčasťou exteriérov. A čo je najlepšie, ide o niekoľko druhov nábytku naraz od stoličiek a stolíkov až po kryty na lampy.

Zdroj: www.fullgrown.co.uk

 

Po novom môžeme pestovať aj nábytok

 

Priebeh vzniku tohto sortimentu nie je vôbec jednoduchý a aj bez potreby sortiment vyrábať dá celý proces poriadne zabrať. Jeho tvarovanie musí byť vykonané v správnom čase, aby sa konáre drevín plietli do jednotlivých vrstiev doplnku. Munrovou úlohou je vlastne spojiť časti stromu do estetického celku bez toho, aby bol pritom použitý jediný klinec či skrutka. Jedinou neprírodnou pomôckou sú tak podstavce z plastu, ktoré slúžia ako opora pre rastúci nábytok. V podstate ide o novodobé pestovanie nábytku, ktoré sa v budúcnosti môže stať uznávaným odvetvím v poľnohospodárstve.

Zdroj: www.ibtimes.co.uk

 

Prvé modely prišli na trh vlani

 

Rast jedného hotového modelu trvá podľa Munroa od štyroch do ôsmych rokov. Za tento čas je potrebné sledovať každú zmenu na strome, od ktorej bude závisieť výsledný produkt. Ak si prirátame, že cieľom dizajnéra je vždy vznik nového jedinečného modelu, potom treba uznať, že jeho kreativita, cit pre detail a vytrvalosť je úžasná. Nezabúdajme ani na hlavnú myšlienku celého projektu, ktorým je bývanie v súlade s prírodou a ekologický prístup k vzniku nových doplnkov do interiérov aj exteriérov.

Zdroj: www.derbyshirelife.co.uk

 

Prvá úroda špeciálneho rastúceho nábytku bola pozbieraná už minulý rok, kedy sa jednotlivé modely dostali aj do predaja. Nábytkársky trh ostal očarený ani nie tak dizajnom, ako formou ich vzniku. Gavin Munro a jeho ateliér s príznačným názvom Full Grown totiž prišli s niečím šokujúcim a doposiaľ nepoznaným, čo samozrejme muselo vzbudiť pozornosť celého sveta.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : businesstimes.com.sg, dailypakistan.com.pk, charliespineandoak.co.uk, fullgrown.co.uk, ibtimes.co.uk, derbyshirelife.co.uk