Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Fúkaná izolácia – zateplenie na počkanie

Napísal Róbert Bosák, 12.01.2017

Boom okolo zatepľovania nehnuteľností môže pokračovať aj v roku 2017. Čoraz viac stavebných firiem zameraných na túto činnosť totiž využíva špeciálne fúkané izolácie, s ktorými je zateplenie hotové za rekordne krátky čas.

 

Neustály pokrok v stavebníctve sa dotýka všetkých oblastí vrátane zatepľovania budov. Po najnovšom sa k slovu hlásia fúkané izolácie, ktorých popularita rastie každým dňom. Niet sa čo čudovať, tento účelový spôsob zateplenia je hotový za pár hodín a majiteľom budov dáva šancu žiť v kvalitne a moderne zaizolovanom objekte.

 

Zateplenie na počkanie

 

Každý, kto si nechal aplikovať tepelnú izoláciu starým klasickým spôsobom vie, že proces zateplenia trvá pár dní. To pri fúkaných izoláciách nehrozí, nakoľko priebeh tejto činnosti sa dá zvládnuť za niekoľko hodín, samozrejme v závislosti od celého rozsahu práce. Stavebné spoločnosti sľubujúce extra rýchle zateplenie tak nie sú ďaleko od pravdy, ak klientov lákajú sloganmi o zateplení na počkanie.

Zdroj: knaufinsulation.sk

 

Proces fúkania izolácie

 

Hlavná výhoda fúkanej izolácie spájaná s jej expresne rýchlym aplikovaním spočíva práve v pracovnom postupe. Či sa už ako materiál použijú špeciálne prispôsobené sklenené vlákna alebo celulóza, výsledný efekt bude takmer identický. Na danú časť stavby sa strojovo pod vysokým tlakom „nastrieka“ izolácia, ktorá sa vďaka tomuto spôsobu aplikácie nasmeruje presne tam, kam má byť aplikovaná.

Zdroj: zateplit.sk  

Časti stavby, kde sa fúkané izolácie hodia najviac :

 

- drevené stropné trámy

- konštrukcie pod strechou

- podbitie nehnuteľností

- bočné hrebene objektu

Zdroj: knaufinsulation.sk

 

Kvalitatívne vlastnosti fúkaných izolácií :

 

- zateplenie je hotové aj za 3 hodiny, no nie na úkor kvality

- pri fúkaní izolácie na časť stavby sa neprodukuje žiadny odpad

- izolačná vrstva je nanášaná rovnomerne bez odchýlok

- o fúkaných izoláciách sa hovorí ako o ekologických

- firmy garantujú nehorľavosť a odolnosť voči mrazom

Zdroj: modrastrecha.sk

 

Fúkané izolácie na Slovensku čaká sľubná budúcnosť, pod čo sa podpisujú skvelé kvalitatívne vlastnosti. V kombinácii s dostupnou cenou a dlhodobou životnosťou sa tak stávajú vhodným riešením, ako izolovať nehnuteľnosť. Veď kto by nechcel kvalitné zateplenie zrealizované na počkanie a navyše za celkom slušnú cenu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : thermiss.sk, knaufinsulation.sk, zateplit.sk, knaufinsulation.cz, modrastrecha.sk