Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Farba roka 2018 premení interiéry na „ultra fialové“

Napísal Róbert Bosák, 12.12.2017

Po roku nadvlády svetlozeleného odtieňa s výrazným jarným akcentom sa v januári chytí žezla ďalšia netradičná farba. Spoločnosť Pantone, ktorá sa už celé roky venuje vyhlasovaniu farby roka, totiž pred pár dňami predstavila budúcoročnú vládkyňu.

Zdroj: pantone.com

 

Nádej a vitalitu, ktorá je typická pre aktuálnu farbu roka, vystrieda hĺbka spojená s intuíciou, kreativitou a víziami vedúcimi k rastu. Aspoň tak to vidia predstavitelia spoločnosti Pantone, ktorí vybrali za farbu roka 2018 odtieň „ultra violet,“ teda „ultra fialovú.“ Tá má vystihnúť smer vývoja v ďalších 12 mesiacoch, ktorý bude diametrálne odlišný od toho aktuálneho.

Zdroj: woodline.gr

 

Tvorivé vibrácie „ultra fialovej“

 

Dva protipóly, jeden celok. Presne na tomto princípe vznikla budúcoročná farba číslo jeden,  ktorú tvoria protikladné odtiene modrej a červenej. Celkovo ide o najprotichodnejšie odtiene v škále dostupných farieb, no výsledok je o to viac pútavý. „Ultra fialová,“ ako je kontrastná  variácia nazvaná, pôsobí neutrálne a zároveň výrazne. V jej vibráciách by sme márne hľadali niečo teplé či studené, resp. niečo okázalé či utiahnuté. Vytvára pomyselnú zlatú strednú cestu a  ukrýva v sebe vízie, intuíciu aj spiritualitu, ktorá má podporovať autentickosť a vnímanie.

Zdroj: dreamhomestyle.com 

Čo prinesie nová farba roka do interiérov

 

Na rozdiel od výraznej zelenkavej, ktorá v interiéroch kričala, sa „ultra fialová“ nesie v trochu miernejšom štýle, vďaka čomu ju budeme pri zariaďovaní domácností vidieť oveľa častejšie. Pri jej aplikovaní nebudú zmeny také výrazné, pokiaľ bude využitá správne a nepreženie sa to s jej zakomponovaním do priestoru. Dizajnéri ju odporúčajú uplatniť precízne, najmä formou textílií a vankúšov, no pre odvážnejších pripravujú aj inšpirácie zladenia farby na stenách.

Zdroj: refinery29.com

 

Aj keď interiéry nebudú jediné, ktorých sa novozvolená farba roka zmocní, popri všetkých tých kaderníckych, kozmetických a módnych trendoch bude diktovať štýl hlavne v bytovom dizajne. Práve tam môžu vyniknúť jej žiarivé vibrácie, ktoré vás vtiahnu trochu hlbšie pod povrch. Ak sa teda rozhodnete pre zakomponovanie „ultra fialovej“ do interiéru, nalaďte sa na jej tóny a nechajte sa viesť jedným z najkrajších odtieňov na tróne farieb roka.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: verdantstudios.com, pantone.com, woodline.gr, dreamhomestyle.com, refinery29.com