Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Facebook chce postaviť vlastnú dedinu, kvôli neprajníkom

Napísal Róbert Bosák, 14.07.2017

Apple sa sťahuje do novej centrály a Google chystá realizáciu nového megalomanského sídla. Za technologickými gigantmi nechce zaostávať ani Facebook, ktorého vedenie sa rozhodlo pre výstavbu novej vlastnej dediny, čo však má kontroverzný dôvod.  

 

Vedenie najväčšej sociálnej siete sa rozhodlo pre ďalší krok vpred, aj keď tentoraz sa nebude týkať samotných technológií. Predstavitelia Facebooku sa momentálne zaujímajú o výstavbu väčšej dedinky, v ktorej by sa sústredili zamestnanci a výnimočne aj ďalší obyvatelia. Plány odvážneho projektu sú zverejnené a ak pôjde všetko podľa plánu, nepotrvá dlho a legendárna sieť bude mať nielen vlastné sídlo a pobočky, ale konečne aj vlastnú dedinu.

Zdroj: reality.etrend.sk

 

Projekt je odpoveďou na rastúce ceny okolitých realít

 

Nápad vybudovať vlastnú dedinku patriacu Facebooku má viacero dôvodov. Vedenie sa preň rozhodlo aj kvôli kritike okolia, ktoré upozorňovalo na príliš rýchly rast cien bytov a domov v lokalitách okolo centrály situovanej v Menlo Parku. Realizáciou projektu Willow Campus sa má umožniť zamestnancom Facebooku s rodinami bývať vo vlastnej zóne, čím sa uvoľnia ďalšie nehnuteľnosti a ceny prestanú tak rýchlo stúpať.

 

Investori zatiaľ hovoria o 1500 domoch

 

Počet ľudí pracujúcich v centrále Facebooku sa za posledné obdobie zdvojnásobil. Komplex v Menlo Parku aktuálne zamestnáva okolo 9000 ľudí, pričom už budúci rok by ich mohlo byť opäť o pár stoviek až tisíc viac. Aj preto sa kúpa pozemku s rozlohou 220 000m2 určeného na vybudovanie takejto rezidenčnej zóny javí ako správne riešenie. Obzvlášť, ak v nej má nájsť svoje nové bývanie až 1500 majiteľov nových domov. 

 

Pri výbere lokality sa vsadilo na osvedčené miesto  

 

S prípravou projektu súvisel výber správnej lokality, nad ktorou sa príliš dlho nepremýšľalo. Vedenie súhlasilo s návrhom architektov, ktorí odporúčali zrealizovať zónu oproti centrále v spomínanom Menlo Parku. Práve tu má okrem samotných domov vyrásť aj hotel, lekáreň, kancelárie, zopár obchodov či menšie verejné priestranstvá. To však nie je všetko, pretože spoločnosť je ochotná investovať pár miliónov do rozvoja služieb a infraštruktúry v okolitých zónach, čím deklaruje záujem o zveľadenie Menlo Parku, v ktorom už pár rokov sídli.

Zdroj: sfgate.com 

 

Uvidíme, či odškodné, ktoré chce Facebook formou výstavby novej dediny a investíciami do okolitých lokalít odčiniť, bude kritikom stačiť. Ak sa však projekt uskutoční podľa plánov a stihne do roku 2021 dokončiť, potom si mnohí neprajníci vydýchnu a možno aj ceny realít prestanú zdražovať v extra rýchlom tempe.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : flickr.com, reality.etrend.sk, sfgate.com