Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Expo 2015 sa zúčastnia aj susedné štáty

Napísal Róbert Bosák, 02.05.2015

Výstava Expo 2015 včera oficiálne otvorila svoje brány a nasledujúcich pár mesiacov bude prístupná širokej verejnosti z celého sveta. Podujatie zdobí hojná medzinárodná účasť, vďaka ktorej návštevníci zažijú rozmanitosť a multikulturalitu v stavebníctve na vlastnej koži.

Zdroj: www.expo2015firenze.it


Včera sme si predstavili slovenský pavilón, ktorý bude na výstave reprezentovať našu krajinu a dnes sa pozrieme na vybrané diela niekoľkých ďalších krajín, ktoré budú prezentovať svoju vlasť na tejto prestížnej udalosti. Medzi 144 účastníkmi nechýbajú ani naši susedia, ktorí tiež prichádzajú s originálnymi nápadmi a ponúkajú svetu nádherný obraz o ich architektúre, umení a kultúre.

Zdroj: www.expo2015.cz


Česko medzi top 5


Ateliér CHYBIK+KRISTOF Associated Architects pôsobiaci v Brne sa postaral o návrh českého pavilónu pre milánsku výstavu. Ich návrh pozostáva zo spojenia 4 častí, pričom každá z nich poukazuje na niečo typické české. V Laboratóriu života nájdeme interaktívny les, ktorý má verejnosti priblížiť čaro rastlín v lese a ich schopnosť súžitia s ľuďmi. Priestor pre umelecké diela a vedecké úspechy má ponúknuť Laboratórium životaZem príbehov a fantázie odhalí najkrajšie české miesta vrátane typických kúpeľov a historických pamiatok. Špeciálnou časťou je tzv. vtákoauto, ktoré má symbolizovať križovatku medzi využívaním moderných technológií a symbiózou so životným prostredím. Celý pavilón je zostavených z modulárnych častí, čo takisto prispelo k jeho zaradeniu medzi 5 najlepších projektov.

Zdroj: www.expo2015.cz


Rakúšania vsadili na elektráreň


Medzi najlepšími projektmi nájdeme aj rakúsky koncept orientujúci sa na klimatický úžitok. Ide o pavilón realizovaný vo forme elektrárne, ktorá vyrába čerstvý vzduch. Myšlienka pavilónu odzrkadľuje les s rozlohou 560m2, ktorý je kombinovaný s rozmanitým rastlinstvom a spoločne tak dokážu produkovať veľký kyslíkový objem. Rakúski autori týmto konceptom poukazujú na možnosť spojiť technológie s prírodou v prospech celej planéty.

Zdroj: www.archiscene.net


Ďalšie zaujímavé pavilóny :


Vietnamský bambusový les

Zdroj: www.archiscene.net


Domáci taliansky štýl

Zdroj: www.expo2015firenze.it


Inovácia z Azerbajdžanu  

Zdroj: www.expo2015.org


Piesočný labyrint Spojených arabských emirátov

Zdroj: www.expo2015.org


Keďže táto prestížna výstava sa organizuje len raz za 5 rokov, odborníci ju vnímajú ako olympiádu vedy a technológií. K veľkosti tejto výstavy pristupujú zodpovedne aj účastníci, ktorí chcú ukázať to najlepšie zo svojej krajiny a to vytvára priestor pre splnenie očakávaní návštevníkov. Tohtoročné pavilóny ponúkajú skvelé vízie, ktoré krásne zobrazujú myšlienku Expo 2015 venovanú dostatku potravín a energie pre planétu. Svojou prácou k tomu prispelo aj Slovensko a naše susedné štáty.


Text : Róbert Bosák

Foto : expo2015firenze.it, expo2015.cz, archiscene.net, expo2015.org