Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Exotika pod nohami – podlahy z exotického dreva

Napísal Róbert Bosák, 18.02.2017

Boom spojený s využitím dreva z exotických stromov v našich domácnostiach vraj bude pokračovať aj v roku 2017. Podľa viacerých predpovedí sa jeho predaj dokonca zvýši, nakoľko do popredia sa dostávajú podlahy z týchto netradičných drevín.

 

Nie je žiadnym tajomstvom, že exotické stromy sa vyznačujú omnoho lepšími vlastnosťami ako tie naše. Práve to vedie mnohých výrobcov nábytku a moderných interiérových doplnkov k experimentom, ktorých výsledkom sú produkty z týchto materiálov. Postupne to chápu aj návrhári nových podlahových krytín, medzi ktorými začínajú svietiť práve tie z exotického dreva.

 

Teak – Teakové drevo disponuje perfektnou odolnosťou voči vlhkosti, takže jeho využitie na výrobu podláh je dosť opodstatnené. Mnohí majitelia, ktorí zatúžili po drevených kúpeľniach, sa u výrobcov obracajú práve na túto drevinu.

Zdroj: novinky.cz

 

Wengé – Dlhodobá životnosť, odolnosť voči poškodeniam a skvelá tvarovateľnosť. Práve to robí drevo zo stromu wengé tak žiadaným aj v našich interiéroch. V kombinácii s elegantnou tmavohnedou farbou si plní praktickú s estetickou funkciou súčasne.

Zdroj: floor-door.cz

 

Padouk – Kým predošlý strom Wengé má silné tmavohnedé odtiene, Padouk je jeho presným opakom. Výrazný akcent sa hodí najmä do extravagantných príbytkov, kde mávajú problémy s plesňami a šírením rôznych rias, ktoré ničia kvalitatívnu stránku krytiny.

Zdroj: colars.si

 

Tauari – Najvzácnejšia drevina Latinskej Ameriky, u nás označovaná aj ako brazílsky dub, nás nadchne svojou stálosťou. To ju radí k drevinám, ktoré sa hodia na výrobu podlahových krytín schopných udržiavať svoje rozmery aj napriek vplyvu času.

Zdroj: triangulo.com

 

Bambus – Bambus je najtradičnejšou exotickou drevinou, ktorá sa využíva v slovenských domácnostiach. Keďže rastie podstatne rýchlejšie ako iné dreviny, môžeme ho považovať za ekologický materiál, ktorý sa v podobe podláh vyznačuje najmä dobrou odolnosťou.

Zdroj: lcn-nabytek.cz 

 

Okrem vyššie spomenutých drevín sa na trhu usadilo viacero krytín, ktoré môžu prehovoriť do poradia najkrajších a zároveň najkvalitnejších podláh. Či už ide o exotiku z Afriky alebo trópy z juhovýchodných ázijských ostrovov, všetky spája vysoká kvalitatívna úroveň, ktorá po dobrom opracovaní predčí podlahy z domácich drevín. Horšie to už je s cenami, no za kvalitu a komfort si v niektorých prípadoch musíme priplatiť.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : maroon-interier.cz, podlahyblazek.cz, novinky.cz, floor-door.cz, colars.si, triangulo.com.br, lcn-nabytek.cz