Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

EÚ nariadila predaj úspornejších vysávačov

Napísal Róbert Bosák, 02.09.2017

EÚ prichádza pravidelne s novými nariadeniami vedúcimi k šetrnejšiemu využívaniu domácich spotrebičov. Od včera je v platnosti ďalšie z nich, ktoré sa pre zmenu venuje vysávačom.

 

Na nové nariadenia EÚ meniace podmienky využívania spotrebičov v domácnostiach  si už pomaly zvykáme. Ďalšou novinkou, ktorá má podľa predstaviteľov Európskej komisie znížiť zaťažovanie životného prostredia a zároveň zefektívniť využívanie energie, je nové nariadenie zamerané na používanie úspornejších a tichších vysávačov.

Zdroj: touchit.sk

 

Od 1.septembra má byť vysávanie účinnejšie

 

Cieľom nového nariadenia je presadiť, aby sa na trh dostávali tichšie a úspornejšie vysávače, čím sa opäť trochu prispeje k efektívnejšiemu využívaniu energií v domácnostiach. Predajne tak už odvčera dopĺňajú sklad len zariadeniami s výkonom do 900W, pričom smerodajné sú aj ukazovatele trvanlivosti jednotlivých častí spotrebiča. Tie sa týkajú životnosti motora, ktorá nemá byť nižšia ako 500 hodín, a hadice, ktorá má prežiť aspoň 40 000 kmitov.

Zdroj: grandic.cz 

Zmeny sa dotknú len elektrických vysávačov

 

Paradoxné je, že nové nariadenie sa týka len vysávačov poháňaných elektrickou energiou. Tie ostatné, napájané na batériu, ostali zatiaľ bez pozornosti európskych komisárov. To vraj nie je prekážkou pre dosiahnutie cieľa, ktorým je expanzia tichších a úspornejších zariadení. Tie na batériu, vrátane ručných vysávačov, sa podľa slov predajcov aj tak predávajú oveľa pomalšie.

Zdroj: bydleni.cz 

Nariadenie o predaji účinnejších vysávačov platné od včera nie je žiadnym prekvapením. Jeho zavedenie do praxe bolo ohlásené niekoľko mesiacov vopred, takže predajcovia mali dostatok času na prípravu. Kto teda túži po starom hlučnom vysávači s extra vysokým výkonom, nech uteká čím skôr do obchodu, kým takéto zariadenia nevypredajú.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : aukro.cz, touchit.sk, grandic.cz, bydleni.cz