Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ekologický skalný dom postavený v náruči amerického kaňonu

Napísal Róbert Bosák, 19.01.2017

O bývanie v netradičných príbytkoch je stále väčší záujem, obzvlášť ak sa spájajú s princípmi ekologického bývania. Dobrým príkladom je skalný dom z Utahu, ktorý v miestnom kaňone vytesali priamo do skaly.

Zdroj: thesun.co.uk 

Realitná ponuka v americkom meste Monticello ponúka pár unikátnych nehnuteľností, medzi ktorými vyniká Cliff Haven, projekt netradičného rodinného domu vybudovaného v kaňone. Tento príbytok je príkladom toho, že sebestačne a komfortne môžeme bývať aj v novodobých skalnatých obydliach. Najlepšie na tom je, že dom ponúka ekologický nadštandard s nulovým dopadom na životné prostredie, čím sa radí medzi najstaršie ekologické stavby v USA.

Zdroj: thesun.co.uk

 

Trvalo udržateľné bývanie už pred 30 rokmi

 

História skalného domu sa začala písať pred 31 rokmi, keď sa jeho majitelia rozhodli opustiť veľkomesto a žiť pokojnejším životom. V tomto prípade však nenašli len pokoj, ale rovno si vyskúšali život v pravekom štýle. Príbytok totiž nedisponuje pripojením na internet a okolie sprevádza čistá neporušená príroda. Práve to pomohlo autorom využiť ekologické stavebné princípy a postaviť tak jeden z prvých trvalo udržateľných domov už v 80.rokoch.

Zdroj: thesun.co.uk

 

Dom pre Flinstonovcov

 

Ktovie, koľko nápadov na točenie filmov vzniklo autorom domu pri jeho realizácii. Predsa len, takéto bývanie nie je nič pre ľudí milujúcich život v epicentre mestského ruchu. Skôr by v ňom bývali milovníci Flinstonovcov, nakoľko príbytok je vytesaný priamo v skalách, no práve to ho robí zaujímavým. Veď, ktorá bežná domácnosť má miesto požiarneho schodiska tunel popod skaly alebo strechu z červených kameňov kaňonu.

Zdroj: thesun.co.uk

 

Dom ide do dražby   

 

Ak by ste nadobudli pocit, že práve Cliff Haven je miesto, v ktorom by ste chceli prežiť zvyšok života, teoretickú šancu na jeho získanie máte. Majitelia ho totiž dávajú do dražby, ktorá prebehne 21.januára. Ťažko povedať, či bude o netradičný príbytok záujem, no pre milovníkov extravagantného bývania na kraji civilizácie sa môže táto praveká domácnosť s 9 izbami rozloženými na ploche necelých 200m2 stať predmetom záujmu. Prečo aj nie, veď lokalita je nedotknutá moderným životom a okrem internetu a problémov s telefonickým signálom domu nechýba vôbec nič.

Zdroj: thesun.co.uk

 

Text : Róbert Bosák

Foto : indiatimes.com, thesun.co.uk, wideopencountry.com