Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Eiffelova veža ožije - vyrastie pri nej veľká mestská záhrada

Napísal Róbert Bosák, 29.05.2019

Verejné priestranstvá v okolí Eiffelovej veže budú mať po rokoch vynovenú podobu. Rozhodla o tom súťaž, z ktorej pred niekoľkými dňami vzišiel víťazný návrh. Ten má na svedomí britský ateliér, ktorý uspel s jednoduchým, no prepracovaným nápadom.

Zdroj: Gustafson Porter + Bowman 


Dlhoročná snaha vedenia francúzskej metropoly oživiť okolie najslávnejšej veže sveta začína prinášať výsledky. Pred pár dňami bola uzavretá súťaž o najlepší projekt premeny tejto zóny a už o pár týždňov sa má začať s prvými realizačnými prácami. Parížsku atrakciu č. 1 by tak o 5 rokov mala obklopovať obrovská zelená štvrť so všetkým, čo k tomu patrí.

Zdroj: MIR


Eiffelovu vežu obrastie veľká zelená záhrada

 

Eiffelova veža si vraj zaslúži viac, aspoň s takouto myšlienkou vstupovalo vedenie Paríža do spomínanej súťaže. Lukratívna zákazka, ktorej výsledkom má byť obnova priestranstva okolo populárnej pamiatky, prilákala vyše 40 súťažiacich. Medzi nimi sa ocitol aj londýnsky ateliér Gustafson Porter + Bowman. Ten zabodoval s návrhom zeleného komplexu plného parkov, promenád a vodných plôch, ktorý vzbudzuje dojem veľkej mestskej záhrady.

Zdroj: Gustafson Porter + Bowman 


Ako zmení  víťazný návrh okolie Eiffelovky:

 

- celková plocha, na ktorej má „záhrada“ vyrásť, dosiahne 54 hektárov

- na zvolenej ploche budú zasadené stovky stromov a okrasných kríkov

- v otvorenom areáli budú aj jazierka a fontány obklopené promenádami

- priamo pod Eiffelovkou bude zrealizované malé vydláždené námestie

- v celej zelenej štvrti bude platiť prísny zákaz automobilovej dopravy

Zdroj: MIR 


Projekt sa má ukončiť do LOH v roku 2024

 

Tím ľudí zodpovedný za realizáciu projektu čaká poriadny kus práce. Nároky na nich nebudú kladené len kvôli vysokým environmentálnym kritériám, ale najmä kvôli termínu ukončenia všetkých prác. K tomu má dôjsť ešte pred zahájením parížskej letnej olympiády v roku 2024. Práve tá má pomôcť reklame tohto projektu, ktorý môže zvýšiť návštevnosť Eiffelovky až na 30 mil. ročne.

Zdroj: Gustafson Porter + Bowman 


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Gustafson Porter + Bowman, MIR