Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Egypt chce vybudovať veterný park za 11 mld. USD

Napísal Róbert Bosák, 08.12.2022

Preteky o výstavbu najväčších veterných parkov na svete pokračujú. Do súťaže sa chce zapojiť aj Egypt. Jeho predstavitelia pripravujú výstavbu obrovskej veternej farmy za miliardy dolárov.

 

Predpokladaný rozpočet na výstavbu nového veterného parku v Egypte má dosiahnuť 11 mld. USD. Pôjde o jednu z najväčších investícií do realizácie veternej elektrárne za posledné roky. Podieľať sa na nej bude konzorcium vytvorené z egyptských firiem Infinity Power a Hassan Allam Utilities. Ako partner sa k nim pridá spoločnosť Masdar zo SAE.

Zdroj: energyegypt.net

 

Jedna z najväčších veterných fariem

 

Výsledkom niekoľkomiliardovej investície bude výstavba obrovskej veternej farmy, akých je vo svete zatiaľ iba niekoľko. Podľa iniciátorov projektu má ísť o jednu z najväčších veterných elektrární na svete. Jej výkon má po uvedení do plnej prevádzky dosahovať 10 GW. To stačí na výrobu viac ako 47 000 GWh elektriny ročne. Z čísel púta pozornosť aj počet pracovných miest, ktoré budú vytvorené za účelom čo najskoršieho ukončenia realizácie. Do výstavby má priamo zasiahnuť 30 000 pracovníkov. Nepriamo sa jej zúčastní ďalších 70 000 ľudí.

 

Výstavba parku potrvá do roku 2030

 

V tisíckach sa bude rátať aj počet pracovných miest vytvorených za účelom prevádzky novej elektrárne. Jej bezproblémový chod a údržbu má zabezpečovať viac ako 3000 zamestnancov. Tí začnú v obrovskom veternom parku pracovať najneskôr do roku 2030, kedy má byť nová elektráreň dokončená. Stane sa tak po 6 rokoch výstavby, ktorej oficiálny začiatok sa plánuje na rok 2024. Včasnému zahájeniu realizácie predchádza získanie pozemkov v egyptskej časti známej ako Západná púšť. Lokalita situovaná na západ od rieky Níl ponúka rozľahlé voľné plochy vhodné na výstavbu gigantických zelených elektrární.

Zdroj: thevoyaguer.net

 

Egyptská vláda chce nechať vybudovať gigantický veterný park aj kvôli svojim energetickým cieľom. Jedným z nich je zvýšenie podielu zelenej energie z obnoviteľných zdrojov na 42 % z celkového množstva vyrobenej, resp. spotrebovanej energie. Tento cieľ chce aj vďaka jednej z najväčších veterných fariem na svete splniť do roku 2035.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: energyegypt.net, thevoyaguer.net