Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dubajské podvodné mesto ukrýva najhlbší bazén na svete

Napísal Róbert Bosák, 30.07.2021

Poradie v rebríčku najhlbších bazénov na svete sa v posledných mesiacoch premiešalo niekoľkokrát. Posledná zmena sa týkala rovno prvej pozície. Tú po najnovšom obsadilo nové podvodné mesto, ktoré bolo nedávno dokončené v Dubaji.

Deep Dive Dubai, Zdroj: gulfnews.com

 

Rebríček najhlbších bazénov na svete ovládol projekt Deep Dive Dubai. Ten vystriedal na čele poradia bazén DeepSpot z poľskej Varšavy, ktorému celosvetové prvenstvo patrilo iba pár mesiacov. Dubajský projekt je síce hlbší len o niekoľko metrov, no na získanie vedúcej priečky mu to stačilo.

Deep Dive Dubai, Zdroj: gulfnews.com

 

Dno bazéna dosahuje hĺbku 60 metrov

 

Hĺbka dubajského bazéna dosahuje v porovnaní so spomínaným poľským projektom len o 15 metrov viac. Kým návštevníci varšavskej atrakcie sa môžu potápať „len“ do hĺbky 45 metrov, dno Deep Dive Dubai budú mať na dosah až po prekonaní 60 metrov. Oficiálne sa tak jedná o najhlbší potápačský bazén, aký bol doposiaľ vybudovaný.

Deep Dive Dubai, Zdroj: deeperblue.com

 

Nový najhlbší bazén na svete v číslach:

 

- bazén Deep Dive Dubai je naplnený 14 mil. litrov sladkej vody

- jeho objem sa rovná objemu 6 olympijských plaveckých bazénov

- teplota vody v bazéne bude neustále udržiavaná na úrovni 30 °C

- bazén je zriadený vo väčšom objekte s celkovou výmerou 1500 m²

Deep Dive Dubai, Zdroj: deeperblue.com

 

Bazén je súčasťou podvodného mesta

 

Dôvodom vybudovania bazéna vo väčšom objekte s uvedenou výmerou bol vznik menšieho podvodného mesta. To sa ukrýva v budove s tvarom pripomínajúcim ustricu, čo odkazuje na dlhoročnú tradíciu lovu perál na území dnešných Spojených arabských emirátov. V tomto podvodnom meste môžu potápači pátrať po starých opustených bytoch za sprievodu zvukovej a svetelnej inštalácie, ktorá mení návštevu podvodného sveta na špeciálny zážitok. Aby toho nebolo málo, potápači si budú môcť zahrať aj biliard, stolný futbal či hracie automaty.

Deep Dive Dubai, Zdroj: deeperblue.com

 

Aj keď Deep Dive Dubai je hotový a jeho rekordnú hĺbku už stihli zapísať aj do Guinessovej knihy rekordov, záujemcovia o potápanie si na návštevu novej atrakcie ešte počkajú. Majitelia strediska, v ktorom sa bazén nachádza, však sľubujú, že otvorený bude ešte tento rok. Stihnúť by sa to malo pred ukončením realizácie ďalšieho extra hlbokého bazéna Blue Abyss, ktorý bude čoskoro vybudovaný v britskom Cornwalle.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: gulfnews.com, deeperblue.com