Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Držiteľom Soaneovej medaily za rok 2022 sa stal architekt Peter Barber

Napísal Róbert Bosák, 18.11.2022

Prestížne architektonické ocenenie ostáva tento rok na domácej pôde. The Soane Medal 2022 putuje do rúk britského architekta Petra Barbera. Cenná medaila mu bola udelená za úsilie pri riešení problematiky sociálneho bývania vo Veľkej Británii.

 

Na ocenenie The Soane Medal si siahnu iba architekti, teoretici a pedagógovia, ktorých práca zlepšuje pochopenie významu architektúry v spoločnosti a pomáha pri riešení aktuálnych kultúrnych či spoločenských problémov. Udeľuje sa od roku 2017 na počesť Johna Soana, ktorému v roku 1835 udelili zlatú medailu za prínosnú prácu britskí architekti. Jej replika bola minulý týždeň slávnostne odovzdaná Petrovi Barberovi, ktorý sa stal 6. držiteľom tohto ocenenia.

 

Ocenenie práce v oblasti sociálneho bývania

 

Predstavitelia múzea Sir John Soane´s Museum, ktorí majú na starosti výber laureátov The Soane Medal, zvolili Petra Barbera za tohtoročného víťaza z niekoľkých dôvodov. Porota ocenila najmä jeho dlhoročnú snahu zlepšiť situáciu v oblasti sociálneho bývania vo Veľkej Británii. Jeho projekty ubytovní a malých rezidenčných blokov so sociálnymi bytmi pre ľudí bez domova prispievajú k riešeniu bytovej krízy. Architekt zároveň šíri osvetu o tejto téme aj na akademickej pôde, kde prednáša o potrebe rozvoja sociálneho bývania v celom Anglicku.

Peter Barber, Zdroj: soane.org


Najznámejšie projekty sociálneho bývania:

 

Mount Pleasant (Londýn)

Mount Pleasant, Zdroj: peterbarberarchitects.com


Kiln Place (Londýn)

Kiln Place, Zdroj: peterbarberarchitects.com


Harvey Gardens (Londýn)

Harvey Gardens, Zdroj: peterbarberarchitects.com


McGrath Road (Londýn)

McGrath Road, Zdroj: peterbarberarchitects.com

 

Peter Barber sa venuje prevažne projektom pre Londýn a jeho okolie. Prínos jeho práce pre britskú metropolu ocenil aj londýnsky starosta a niekoľko ďalších zástupcov mesta. Podľa ich slov sa Barberova práca pričinila o to, aby bol Londýn lepším, krajším a čistejším mestom.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: soane.org, peterbarberarchitects.com