Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Domáce zariadenia, s ktorými je radosť žiť

Napísal Róbert Bosák, 05.05.2015

Menej vynaloženej námahy, zefektívnenie pracovného procesu a celková úspora času, tieto výhody nám umožňuje využívanie rôznych technologických zariadení. Tie sa  vyrábajú práve za účelom pomoci s domácimi prácami.  

Zdroj: atelierkendu.tumblr.com


V súčasnosti sa kladie zvýšený dôraz na rýchlosť a jednoduchosť, čo sa samozrejme týka aj domácich prác. Len ťažko si už dokážeme predstaviť vykonávanie všetkých týchto činností bez špeciálnych elektronických zariadení, ktoré nám v maximálnej možnej miere pomáhajú. Pomocníkov tohto druhu nie je vôbec málo a v mnohých domácnostiach ich narátame aj na prstoch dvoch rúk.

Zdroj: atelierkendu.tumblr.com


Robotické mopy a vysávače


Ideálni pomocníci pre jednoduché upratovanie špiny a prachu na kobercoch a podlahách sú práve robotické mopy a vysávače. Stačí ich naprogramovať a uviesť do prevádzky, o ostatné sa už postarajú sami, takže počas činnosti týchto robotov nemusíte robiť vôbec nič.

Zdroj: atelierkendu.tumblr.com


Parná žehlička


Mnoho moderných žehličiek funguje na báze parných generátorov, čím nielenže uľahčujú žehlenie, ale dokážu aj šetriť energiou. Úspora elektriny dosahuje aj 30% a pri vode to môže byť až 35-40%. Aj preto sa takýto druh žehličky nazýva parný generátor.

Zdroj: atelierkendu.tumblr.com


Domáca meteostanica


Majitelia vlastnej domácej meteostanice Vám potvrdia, že toto na pohľad skromné zariadenie dokáže dosť veľa. Jeho výhodou je najmä prínos aktuálnych informácií o počasí, takže môžete si uľahčiť napríklad ranné obliekanie alebo lepšie sa prispôsobiť vplyvu počasia na práce v záhrade.

Zdroj: www.pandatron.cz


Varný ostrov

 

Úloha varného ostrova v kuchyni je jednoznačná. Jeho účasť má uľahčiť prípravu jedla a to tak, že svojou multifunkčnosťou ponúkne kuchárovi priestor na jednoduchšiu prácu. Dobrý varný ostrov má v sebe zabudovaných viacero funkcií, takže práca sa stáva komplexnejšia a prinesie viac komfortu.

Zdroj: atelierkendu.tumblr.com


Umývačka riadu


Užitočných spotrebičov nie je v kuchyni nikdy dosť a umývačka riadu si nájde svoje zaslúžené miesto všade. Jej význam poznáme všetci, takže o jej fungovaní toho netreba písať vôbec veľa. Dobrou správou je, že cena týchto zariadení klesá a široká ponuka na výber dáva možnosť nájsť tú správnu umývačku každému.

Zdroj: www.pandatron.cz


Skúste inteligentnú domácnosť


Najväčšou vychytávkou súčasnosti, ktorá pomáha obyvateľom žiť doma čo najefektívnejšie, je inteligentná domácnosť. Jedná sa o technický systém riadenia domácnosti, ktorý je ovládaný elektronicky z jedného miesta, najčastejšie z tabletu alebo zabudovanej stanice. Systémom dokážete na diaľku ovládať kúrenie, osvetlenie, zatváranie okien, nastavenie klímy a ďalšie iné domáce funkcie.

Zdroj: www.novinky.cz


Spoluúčasť praktických pomocníkov využívaných v našich príbytkoch sa stala natoľko žiadaná, že obyvatelia sa pomaly vzdávajú manuálnej práce. Domácnosti chtiac-nechtiac podliehajú tlaku technologického vývoja a tým pádom reaguje príchodom nových zariadení aj výrobný sektor so spotrebiteľským trhom. Dá sa predpokladať, že technický pokrok bude napredovať naďalej, takže uvidíme akí ďalší noví pomocníci k nám dorazia.




Text : Róbert Bosák

Foto : atelierkendu.tumblr.com, pandatron.cz, novinky.cz