Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dom za 30 000 Kč postavili za pár hodín

Napísal Róbert Bosák, 09.11.2016

Vraj ide o najlacnejší a najrýchlejšie postavený dom na svete, aj keď skôr sa podobá na záhradnú chatku. Autor projektu však sľubuje, že jeho minidomček spĺňa predpoklady na komfortné bývanie napriek malej výmere.

 

O projekty šikovných miniatúrnych domčekov začína byť v období hľadania úspornejšieho a nezávislejšieho bývania čoraz väčší záujem. Niektorí architekti sa na základe dopytu po týchto špeciálnych príbytkoch snažia prísť s novými nápadmi a navrhnúť dom, aký sa zatiaľ nepodarilo postaviť. O to isté sa pokúsil aj český architekt Vojtěch Valda a jeho experiment s výstavbou najlacnejšieho domu vyšiel podľa očakávaní.

 

Dom za 30 000 českých korún

 

V poslednej dobe sa zrealizovalo mnoho minidomov, na ktorých výstavbe dokázali majitelia dosť ušetriť. K takým patrí aj Tiny House France od spomínaného architekta Valdu, ktorý zrealizovali v Prahe. Ide o miniatúrny domček z lacných, no údajne kvalitných materiálov, ktorý postavili len za 30 000 českých korún, čo z neho údajne robí najlacnejší dom na svete.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Realizácia sa stihla za jeden deň

 

Okrem rekordne nízkych nákladov poteší priaznivcov tejto inšpiratívnej stavbičky ešte jedna zásadná vec. Tou je rýchlosť realizácie, ktorú vraj pri zodpovednej práci stihne minimum ľudí za pár hodín. Čo je najdôležitejšie, k uskutočneniu zámeru netreba žiadne technológie a celá práca sa dá zvládnuť vďaka zručnosti a šikovnosti.

Zdroj: www.expats.cz

 

Bývanie vraj ponúka bežný štandard

 

Pri pohľade na takýto skromný príbytok vzniká otázka, či sa v dome za 30 000 českých korún dá pohodlne bývať. Otáznik narastá aj kvôli tomu, že dom je možné zrealizovať za rekordne krátky čas, čo vyvoláva dojem, že nejde o štandardné dielo. Autor projektu má však iný názor a jeho práca je zárukou, že bývanie v objekte ponúka základné potreby ako priestor, moderné zariadenie, denné svetlo či sanitu.

Zdroj: www.e-architect.co.uk

 

Pražský projekt má čo do seba a záujemcom o skromné a nezávislé bývanie umožní zohnať ideálny dom podľa predstáv. Riešením je aj pre ľudí, ktorí hľadajú bývanie, no nemajú dosť financií na kúpu klasického domu. Možno už čoskoro budeme počuť o expanzii Tiny House France aj u nás a postupne začnú tieto mini príbytky rásť v slovenských mestách.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dailymail.co.uk, expats.cz, e-architect.co.uk