Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dolný Kubín bude mať prvé bezbariérové detské ihrisko

Napísal Róbert Bosák, 24.10.2022

V posledných rokoch pribudlo na Slovensku niekoľko bezbariérových ihrísk. Aktuálne sú na stole projekty ďalších herných plôch pre deti s hendikepom. Jeden z nich sa začal realizovať v Dolnom Kubíne.

 

Mestu na Orave doposiaľ bezbariérové ihrisko chýbalo. Zmení to rozostavaný projekt väčšej hernej zóny, ktorý sa realizuje neďaleko dolnokubínskeho hokejového štadióna. Ihrisko bude vybavené viacerými bezbariérovými komponentmi z prírodných materiálov, ktoré mu dodajú elegantný vzhľad. Jeho súčasťou sa stane aj menšia oddychová zóna pre dospelých.

Dolný Kubín, Zdroj: turysta.org

 

Motivácia pre deti s hendikepom

 

Poloha ihriska neďaleko dolnokubínskeho hokejového štadióna nie je náhodná. Táto aréna je domovom slovenskej parahokejovej reprezentácie, ktorá tento rok zaznamenala vďaka účasti na paralympiáde v Pekingu historický úspech. Blízkosť štadióna a parahokejistov, ktorí v ňom trénujú, má hendikepovaným deťom pripomenúť, že aj ony môžu byť úspešné. 

 

Bezpečný priestor pre všetky deti

 

Celé ihrisko bolo navrhnuté tak, aby garantovalo bezpečnosť a zároveň vytváralo podmienky na rozvoj zručností detí. Ich pozornosť má vzbudiť najmä 20-metrový hrací priestor v tvare lode. Herná plocha bude prístupná zdravým deťom aj deťom s hendikepom vo veku od 3 do 14 rokov. To im umožní spoznávať sa a vzájomne si lepšie porozumieť.

 

Prvé deti sa budú môcť na ihrisku hrať v prvej polovici budúceho roka. Herná plocha má byť hotová na jar 2023. Krátko po ukončení realizačných prác a odovzdaní projektu sa sprístupní širokej verejnosti.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj: turysta.org