Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dokončenie barcelonskej Sagrada Familia sa kvôli koronavírusu odkladá

Napísal Róbert Bosák, 21.09.2020

Koronavírus stále úraduje aj v oblasti stavebníctva. V posledných dňoch prišlo viacero správ o spomalení realizácie projektov po celej Európe. Jedným z nich je barcelonský chrám Sagrada Familia.

 

Príbeh výstavby, resp. dostavby spomínanej barcelonskej baziliky sa ťahá už celé desaťročia. Pred niekoľkými mesiacmi však prišla potešujúca správa o stanovení termínu jej dokončenia. Koronavírus ale zamiešal kartami. Stavebný tím pracujúci na realizácii veľkého projektu totiž kvôli dopadom protipandemických opatrení ohlásil meškanie.

Zdroj: architecturaldigest.com


Rekonštrukcia sa nestihne podľa plánu

 

Nebyť koronakrízy, Sagrada Familia by zrejme bola dokončená o 6 rokov, aspoň takýto bol pôvodný predpoklad. V hotovej podobe sa mala verejnosti odhaliť v priebehu roka 2026, teda 100 rokov od smrti Antonia Gaudího, autora tohto veľkolepého diela. To sa však definitívne nestihne. Na základe pandemického vývoja totiž prišlo k prehodnoteniu harmonogramu prác, čoho výsledkom je odklad ukončenia dostavby chrámu.

Zdroj: surfacemag.com


Za odkladom je aj nedostatok financií

 

Protipandemické opatrenia a s nimi spojené zbrzdenie stavebných prác nie sú zďaleka jediný dôvod, pre ktorý bude dokončenie realizácie meškať. Kľúčovú úlohu zohrávajú tiež finančné prostriedky, ktorých je údajne práve kvôli koronakríze málo. Nemalú časť zdrojov určených na financovanie dostavby totiž tvorili dary a peniaze zo vstupného. Ich objem sa po vypuknutí pandémie výrazne znížil, čo vyústilo do nedostatku peňazí na pokračovanie v prácach.

Zdroj: surfacemag.com


Termín ukončenia prác ostáva otázny

 

Vzhľadom na nedostatok peňazí a neistý vývoj okolo pandémie si presný termín ukončenia prác nedovolí odhadnúť nik. Tímy zodpovedné za realizáciu zatiaľ nehovoria ani o roku, kedy by bazilika mohla byť konečne hotová. Isté je iba to, že v roku 2026, ako to bolo plánované, si ju návštevníci stále nepozrú v dokončenej verzii.

Zdroj: www.wikipedia.org – Bernard Gagnon


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: architecturaldigest.com, surfacemag.com, www.wikipedia.org – Bernard Gagnon