Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dnešok patrí Svetovému dňu architektúry

Napísal Róbert Bosák, 03.10.2016

Láska k dizajnu, kreatívny duch, originálne umelecké vyjadrenie aj pokrok vo výstavbe, to všetko spája architektov z rôznych kútov sveta, ktorí dnes oslavujú svoj veľký deň. V kalendári má totiž miesto aj architektúra, ktorej zasvätili vlastný Svetový deň.

 

Prvý októbrový pondelok je už tradične sviatkom pre všetkých milovníkov architektúry. Tá totiž oslavuje svoj Svetový deň, s ktorým sa spájajú rôzne sprievodné akcie organizované po celom svete. Bohatý program pri príležitosti tohto dňa sa počas víkendu začal aj u nás a jeho vyvrcholenie príde v najbližších dňoch.

Zdroj: www.zpiestan.sk

 

Víkend patril festivalu Deň architektúry

 

S oslavami na Slovensku sa začalo už v sobotných dopoludňajších hodinách, počas ktorých odštartoval festival pomenovaný Deň architektúry. Ten prebehol súčasne s vyše stovkou akcií vo viacerých českých mestách aj v Bratislave a v Piešťanoch. Domáca špička tak mala dobrú možnosť predstaviť umenie architektúry formou náučných prehliadok vybraných objektov.

 

Program vyvrcholí podujatím CEZAAR

 

Úspešným víkendovým festivalom sa oslavy nekončia a priaznivci architektúry sa v priebehu týždňa môžu tešiť na ďalšie zaujímavé akcie. Štvrtkový seminár v Sieni Dušana Jurkoviča Spolku architektov Slovenska alebo nedeľňajší prednáškový cyklus v Banskej Bystrici patria k očakávaným udalostiam, no vrcholom programu bude odovzdávanie  cien CEZAAR pre najlepšie budovy Slovenska, ktoré prebehne v bratislavskej Starej tržnici v piatok večer. 

 

Veľký deň oslavuje celý svet

 

Tradičné októbrové oslavy prebiehajú už od roku 1996, kedy Medzinárodný zväz architektov presunul termín tohto dňa na prvý pondelok v desiatom mesiaci. Zhruba 1,3 mil. architektov z celého sveta si tak môže opäť pripomenúť myšlienky a vízie architektúry a podieľať sa na jej rozvoji. Zaujímavý program si pripravili viaceré metropoly, v ktorých zohráva výstavba dôležitú úlohu a tvorí súčasť národnej histórie. 

Zdroj: www.archinfo.sk

 

Podujatia tohto typu sú pre rozvoj architektúry obrovskou podporou. Ich organizácia prináša osoh nielen samotným architektom, ale celkovo aj mestám a urbanistickému riešeniu lokalít. Potvrdí to aj ďalší program, ktorý sa bude niesť v duchu úcty k architektúre naprieč mestami a dokončí tak  oslavu najväčšieho sviatku všetkých jej fanúšikov.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : archinfo.sk, zpiestan.sk