Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dnes bude predstavené 2. vydanie Ročenky slovenskej architektúry

Napísal Róbert Bosák, 30.05.2018

Dnešok patrí okrem iného spojeniu architektúry s literatúrou. V rámci prebiehajúceho festivalu DAAD 2018 sa totiž verejnosti predstaví nová Ročenka slovenskej architektúry 2016/2017.

 

V máji 2016 bolo oficiálne pokrstené premiérové vydanie Ročenky slovenskej architektúry. Keďže publikácia odhaľujúca najzaujímavejšie slovenské stavby z rokov 2014 a 2015 zožala značný úspech, iniciátori nápadu začali pracovať na jej pokračovaní. Výsledkom ich snahy je druhé vydanie, ktoré práve dnes predstavia verejnosti a tým ho oficiálne uvedú do života.

Zdroj: www.archinfo.sk 


To  najlepšie z rokov 2016 /2017

 

Podobne ako v prvom vydaní, aj teraz sa autori ročenky, ktorými sú pracovníci z oddelenia architektúry SAV, zamerali na stavby spĺňajúce estetické, kvalitatívne aj spoločenské nároky. Výber sa robil spomedzi objektov dokončených v predchádzajúcich 2 rokoch, aj keď pôvodne sa uvažovalo o vydávaní ďalších publikácií raz ročne.

 

Do publikácie sa dostalo 18 diel

 

Dôvodom vydania „dvojročnice,“ v ktorej sa neocitli ani dve desiatky objektov, je nie dobrý pomer kvality a kvantity. Predstavitelia publikácie tak zahrnuli do aktuálneho vydania len 18 stavieb, ktoré presvedčili buď svojim spracovaním, spoločenským prínosom, alebo uznaním v zahraničí. Alarmujúce je, že až 17 nich sa radí do súkromného sektora a nenájdu sa medzi nimi žiadne stavby zamerané na rozvoj športu či kultúry.

 

5 vybraných projektov z ročenky:

 

Event House (Žilina)

Zdroj: www.zilinak.sk 


Nová synagóga (Žilina)

Zdroj: www.zilinak.sk 


Dom pri jazere (Vojka nad Dunajom)

Zdroj: www.archinfo.sk 


Prístrešok a lávka na Straníku (Straník)

Zdroj: www.zilina-gallery.sk 


Revitalizácia verejného priestranstva pred nákupným strediskom Centrum (Prešov)

Zdroj: www.archinfo.sk


Kniha, ktorej vydanie zastrešila spoločnosť Slovart, sa verejnosti slávnostne predstaví o 17:30 v bratislavskom Primaciálnom paláci. Následne absolvuje niekoľko podujatí, na ktorých sa jej tvorcovia budú snažiť priblížiť význam a funkciu jednotlivých stavieb. Chýbať nebude ani na pultoch predajní, takže to najdôležitejšie zo slovenskej architektúry za uplynulé 2 roky budete môcť mať aj doma na poličke.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: www.archinfo.sk

Foto: www.archinfo.sk, www.zilinak.sk, www.zilina-gallery.sk