Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dizajnéri odhaľujú aktuálne trendy blížiaceho sa leta

Napísal Róbert Bosák, 06.05.2016

Začiatok mája je správny čas na to, aby boli predstavené najnovšie trendy blížiaceho sa leta pre zariadenie záhrad aj interiérov. Podobne je tomu aj tento rok a v prvých dňoch tohto mesiaca prichádzajú špičkoví dizajnéri z celého sveta so svojimi prvými návrhmi.

 

Zdá sa, že tohtoročné leto bude v oblasti dizajnu opäť dosť silné a podobne ako v posledných rokoch prinesie majiteľom bytov a domov dostatok inšpirácie na skrášlenie letného domova. Aj tento rok boli verejnosti predstavené rôzne atraktívne novinky, ktoré ovládnu letné trendy a na pár týždňov alebo mesiacov oživia záhrady aj interiéry po celom svete. Zopár inšpirácií oslovilo aj nás, takže poďme sa pozrieť na prichádzajúce letné trendy.

 

Drevo a betón budú ešte populárnejšie

 

Aj keď éra lacných plastov a rôznych keramických atráp sa nekončí, počas najbližšieho leta sa bude prikladať ešte väčší dôraz na drevo a betón. Prítomnosť oboch materiálov pôsobí oveľa estetickejšie a keďže sa jedná o prírodné materiály, vplývať to bude aj na zdravšie prostredie v priestore. Aj drevo, aj betón nájdeme v hojnom množstve vnútri, no chýbať nebude takisto ani v záhradách, čo platí najmä v prípade betónu.

 Zdroj: www.homedsgn.com

 

Do izieb prichádzajú viacfarebné kombinácie

 

Pestrosť farieb chytila za srdce mnoho majiteľov bytov a domov, ktorí už pri zariaďovaní izieb nevsádzajú na monotónnosť, skôr naopak. Po najnovšom sú v móde kombinácie dvoch až troch dominantných farieb vytvárajúcich originálny kontrast. Aj príchod nových letných trendov ukazuje, že rozmanitosť bude stále obľúbená a kombinácie teplých zemských farieb budú vyhľadávané aj počas tohtoročného leta.

 Zdroj: www.homedsgn.com

 

Záhrady oživí exotický nábytok

 

Kým v interiéroch stále prevláda nábytok z masívneho dreva, do záhrad si dáme skôr exotiku. Stoly a stoličky z tropických materiálov ako bambus alebo ratan lákajú čoraz viac ľudí, ktorí oceňujú ich ladnosť a praktickú stránku. Exotika v tejto podobe má však efekt aj na psychickú stránku obyvateľov, ktorí sa vďaka prítomnosti tohto nábytku cítia trochu ako na dovolenke.

Zdroj: www.hd-nabytek.cz

 

Možný návrat orientálnych textílií

 

Klasické orientálne textílie ako kašmír alebo satén z našich domácností odchádzali, no podľa očakávaných trendov sa chystá ich veľký návrat. Aspoň tak to vnímajú mnohí dizajnéri, ktorí vo svojich návrhoch čoraz častejšie využívajú závesy, obrusy aj posteľnú bielizeň z takýchto  vzácnych textilných materiálov.  

Zdroj: www.zlavadna.sk

 

Na dvoroch uvidíme viac bonsajov

 

Krásne, šikovné a netradičné, presne také sú bonsaje, ktoré sú v slovenských záhradách stále dosť výnimočné. Tohtoročné leto by im však malo priať a obyvatelia domov by po nich mali siahať pomerne viac ako po minulé roky. Bonsaje sú u nás totiž stále originálnym prvkom, čo bude mnohých majiteľov inšpirovať k ich kúpe.

Zdroj: www.otaguzin.wgz.cz

 

Sto ľudí, sto chutí. Staré známe príslovie platí stále a výnimkou nie je ani dizajn príbytkov a externých plôch, pri ktorom naberá individualita vkusu každého z nás na váhe ešte viac. Aj preto sa niekomu môžu očakávané trendy páčiť, kým iní k nim sympatie nepocítia a v prípade zariaďovania bývania si vyberú niečo úplne iné. Riadiť sa vlastným úsudkom je samozrejme známkou rozumného prístupu, takže bez ohľadu na popularitu prichádzajúcich trendov treba vždy vsádzať na svoj vlastný vkus.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : homedsgn.com, hd-nabytek.cz, zlavadna.sk, otaguzin.wgz.cz