Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Disney ruší výstavbu nového kampusu a zatvára luxusný hotel na Floride

Napísal Róbert Bosák, 01.06.2023

Spoločnosť Disney mení svoje plány. Zmeny sa týkajú 2 veľkých projektov na Floride. Výsledkom nedávnych rozhodnutí vedenia jedného z lídrov na mediálnom a zábavnom trhu v USA je zrušenie výstavby nového kampusu a zatvorenie luxusného hotela.

Disney World Orlando, Zdroj: pixabay.com 


Kampus za necelú miliardu dolárov

 

Florida je dlhé roky druhým domovom spoločnosti The Walt Disney Company. Aj to viedlo predstaviteľov zábavného koncernu k plánu postaviť v tomto štáte firemný kampus pre 2000 zamestnancov. Projekt za necelú miliardu dolárov sa mal stať jedným z najväčších firemných kampusov v USA. Megalomanské kancelárske sídlo nakoniec na Floride nevyrastie, aspoň nie v najbližších rokoch. Dôvodom má byť znižovanie nákladov spoločnosti. Rozhodnutie zrušiť výstavbu ale ovplyvnili aj pretrvávajúce nezhody s guvernérom Floridy, ktorého kroky podľa vedenia The Walt Disney Company menia obchodné prostredie nevyhovujúcim spôsobom.


Koniec luxusného hotela v Orlande

 

Úsporné opatrenia sa čiastočne dotknú aj hotelových zariadení prevádzkovaných pod značkou Disney. K zatváraniu viacerých hotelov zatiaľ nedôjde. Prevádzku má v blízkej dobe ukončiť iba hotel Galactic Starcruiser, ktorý bol navrhnutý s tematikou z filmu Star Wars. Luxusný rezort, ktorý je súčasťou zábavného parku Disney World v Orlande, bol otvorený iba v marci minulého roka. Jeho prevádzka odvtedy nepriniesla očakávané výsledky. Návštevnosť nespĺňa požadované čísla najmä kvôli vysokým cenám ubytovania. Navyše, chod hotela stojí Disney obrovské sumy peňazí, čo viedlo k rozhodnutiu nechať ho otvorený len do septembra 2023.

 

Zníženie nákladov o 5,5 mld. USD

 

Iniciatíva spojená so znižovaním nákladov nie je žiadnou novinkou. Predstavitelia zábavného koncernu avizovali úsporné kroky už vo februári tohto roka. Pôvodný plán počíta so znížením nákladov o 5,5 mld. USD, no stanovená suma nemusí byť konečná. Splniť vytýčený cieľ sa má podariť aj vďaka zrušeniu výstavby floridského firemného kampusu, ktorým spoločnosť ušetrí takmer 1 mld. USD.

Galactic Starcruiser, Zdroj: disneydenovo.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: pixabay.com, disneydenovo.com