Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dedinka vo švajčiarskych Alpách vám za presťahovanie štedro zaplatí

Napísal Róbert Bosák, 01.12.2017

Finančné odmeny pre ľudí, ktorí sa natrvalo presťahujú do miest a dediniek s prudkým poklesom obyvateľstva, sa zrejme v Európe stávajú trendom. Po niekoľkých lokalitách v Taliansku a Španielsku sa k podobnému riešeniu odhodlali aj vo Švajčiarku.  

 

Čarovná dedinka Albinen ležiaca pod Alpami patrí k najpokojnejším lokalitám švajčiarskeho kantónu  Wallis. Zdá sa, že tiché prostredie a pokojný život je pre miestnych skôr prekážkou, pretože počet obyvateľov sa tu znižuje extrémne rýchlym tempom. Preto sa do nej rozhodli prilákať nových obyvateľov peniazmi, a to nie malými.  

 

Pokles obyvateľstva riešia peniazmi aj vo Švajčiarsku

 

Kým na juhu Európy je hneď niekoľko lokalít, ktoré lákajú nových obyvateľov peniazmi, vo Švajčiarsku ide o prvý takýto prípad. Tým je spomínaná dedinka, z ktorej ročne odchádzajú desiatky ľudí do neďalekých miest, kvôli čomu ich tam ostalo už len 240. Dôvodom je najmä poloha pod Alpami, ktorá síce ponúka krásne scenérie, no život v 1 300-metrovej nadmorskej výške spôsobuje dosť problémov s cestovaním a občianskou vybavenosťou.

Zdroj: india.com

 

Odmena pre nového obyvateľa je 25 000 frankov, rodina dostane 70 000

 

Napriek týmto prekážkam chcú miestni prilákať do svojej dediny desiatky, možno až stovky nových obyvateľov. Tým sa za takýto krok aj patrične odmenia, nakoľko dotácia pre nového obyvateľa dosiahne 25 000 frankov. To je odmena len pre jedincov a v prípade nasťahovania celej rodiny sa prisťahovalcom vyplatí až 70 000 frankov, teda skoro 60 000€.  

Zdroj: cas.sk 

Podmienky získania príspevku:

 

- menej ako 45 rokov a nahlásenie trvalého pobytu

- predloženie kúpnej zmluvy alebo projektu výstavby nového domu

- investícia do kúpy či výstavby nesmie byť nižšia ako 200 000 frankov

- v prípade cudzincov sa žiada predloženie oprávnenia na pobyt v krajine

Zdroj: mensxp.com

 

O príspevku pre nových obyvateľov rozhodlo referendum

 

Nápad štedro odmieňať prisťahovalcov nebol iba výmyslom predstaviteľov Albinenu. Ako je vo Švajčiarku zvykom, o dôležitých otázkach rozhodujú ľudia v referende, čo platilo aj teraz. Hlasovania sa zúčastnila presne stovka obyvateľov, pričom 71 z nich sa k návrhu vyjadrilo kladne. Vzhľadom na to už zavedeniu príspevkov pre nových obyvateľov nestálo v ceste nič.

Zdroj: inhabitat.com 

Ak je bývanie vo Švajčiarsku, najlepšie v niektorej z malebných dediniek pod Alpami, vašim životným snom, v Albinene na to budete mať ideálnu možnosť. Nielenže vás miestni privítajú s otvorenou náručou, ešte vám za to slušne zaplatia. No môžete počkať aj na iné ponuky, lebo toto zrejme nebude jediný prípad vymierajúcich lokalít snažiacich sa zastaviť vyľudňovanie.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : zoover.co.uk, india.com, cas.sk, mensxp.com, inhabitat.com