Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dáni zachraňujú opustený prístav – menia ho na viacúčelovú mestskú štvrť

Napísal Róbert Bosák, 07.06.2019

Staré nevyužívané objekty mátajú ulice v mestách po celom svete. Niekde ich nechávajú úplne schátrať, inde im dajú druhú šancu a premenia ich na originálne rezidenčné zóny. Príkladom tej druhej možnosti je aj dánske mesto Svendborg.

 

V malom meste „vyniknú“ staré nevyužívané budovy či dokonca celé areály omnoho viac ako v metropolách, kde sa v hustej veľkomestskej zástavbe stratia. Svoje o tom vedia aj obyvatelia 26-tisícového dánskeho Svendborgu. V tamojšom prístave totiž už dlhšie stojí väčší opustený pozemok, ktorý si pýta nejakú obnovu. Inak je jeho budúcnosť spečatená.

 

Najväčší projekt svojho druhu v Svendborgu

 

Odpoveďou na budúcnosť opustenej časti prístavu je projekt SIMAC. Práve jeho realizácia má vrátiť tejto lokalite život. Podľa architektov z domáceho ateliéru EFFEKT nemá ísť len o najmodernejší, ale zároveň o najväčší projekt svojho druhu v celom meste. Vzhľadom na svoj koncept si však zaslúži aj ďalšie prívlastky, napr. "najpestrejší" alebo "najflexibilnejší".

Zdroj: www.effekt.dk 


Byty, obchody, kancelárie aj kultúrne centrum

 

Pri pohľade na vizualizácie projektu je jasné, že pozemok v prístave sa zmení na nepoznanie. Z opusteného miesta, ktoré zíva prázdnotou, sa stane zastavaná mestská zóna, v ktorej bude všetko, čo takáto štvrť potrebuje. Okrem 5-podlažných bytoviek doplnených o obchody na prízemí sa v nej nájdu kancelárie v najvyššom štandarde, moderný kampus zriadený v trvalo udržateľnom štýle aj kultúrne centrum určené na rôzne umelecké a spoločenské podujatia.

Zdroj: www.effekt.dk 


V prístavnej štvrti nemôže chýbať promenáda

 

Keďže projekt SIMAC bude realizovaný v prístave pri mori, architekti nemohli zabudnúť na návrh nábrežnej promenády. Tá poslúži ako komfortná oddychová zóna, ktorú môžu využívať aj tí, ktorí v štvrti nebudú mať ani byt, ani pracovňu. Promenáda poteší aj štýlovým dizajnom, ktorý bol navrhnutý tak, aby ladil s jednotlivými budovami obloženými drevom či tehlovými fasádami.

Zdroj: www.effekt.dk


Projekt SIMAC môžeme považovať za veľdielo kvôli nápadu, dizajnu aj schopnosti prispieť k podpore trvalo udržateľnej výstavby. Latka je tak nastavená dosť vysoko, už iba dokončiť projekt v predpokladanom termíne do roku 2022 a vrátiť tým opustenému prístavu život.

 

Text: Róbert Bosák

Foto zdroj: www.effekt.dk