Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ďalšie talianske mesto ponúka domy za 1 €

Napísal Róbert Bosák, 15.06.2020

Problém s vyľudňovaním malých mestečiek trápi Taliansko naďalej. Niektoré z nich sa snažia prilákať nových obyvateľov bývaním takmer zadarmo. Pred pár dňami sa k nim pridalo aj Cinquefrondi.

 

Predaj rodinného domu za jediné euro


Šikovné mestečko v regióne Kalábria zatiaľ nepatrí k lokalitám zívajúcim úplnou prázdnotou. Napriek tomu sa v ňom nachádza mnoho opustených domov, ktoré sú nejaký čas nevyužívané a začínajú chátrať. Zmeniť to má „akcia“ nazývaná Operation Beauty. Ide o projekt z dielne vedenia mesta, v rámci ktorého sa budú novým prisťahovalcom predávať domy za 1 €.

Zdroj: Tullio Pronesti 


Podmienkou je rekonštrukcia objektu


Symbolické euro nie je jediným výdavkom, ktorý kupujúcich čaká. Popri tejto položke musia splniť niekoľko kritérií, medzi ktorými sú aj podmienky spojené s ďalšími nákladmi. Jednou z nich je každoročná úhrada poistky vo výške 250 € počas celého trvania renovácie kúpeného domu. Práve renovácia je ďalšou podmienkou, ktorú musí nový majiteľ splniť, pričom na jej vykonanie má 3 roky.

Zdroj: Tullio Pronesti 


Nesplnenie podmienok sa penalizuje


Do podmienok získania domu za 1 € sa zahrnula aj klauzula o penalizácii. Tá prišla po tom, čo skúsenosti z iných miest ponúkajúcich takéto lacné bývanie ukazujú, že niektorí majitelia si povinnosť obnoviť zakúpený objekt neplnia. V prípade porušenia dohody pri kúpe domu zo Cinquefrondi by ich takýto krok vyšiel poriadne draho. Vedenie mesta si totiž predaj domov a ich následnú povinnú obnovu poistilo pokutou vo výške 20 000 €.

Zdroj: Tullio Pronesti 


Mesto láka ľudí prírodou aj históriou


Podobne ako iné talianske mestá lákajúce na extra lacné domy, aj Cinquefrondi má novým obyvateľom čo ponúknuť. Okrem tradičnej južanskej atmosféry a všadeprítomnej histórie sa prisťahovalci môžu tešiť aj na atraktívnu okolitú prírodu. Na svoje si prídu milovníci horskej turistiky aj rozpálených pláží, ktoré sú autom na dosah do polhodiny.

Zdroj: Tullio Pronesti 


Plusom, ktorý v dnešnej dobe hovorí v prospech využitia uvedenej ponuky najviac, je situácia vyplývajúca z pandémie. Napriek tomu, že Taliansko zasiahla veľmi silná vlna koronavírusu, južanské mesto je označované ako „covid-free“, teda lokalita bez prítomnosti infekcie, čo by mohlo pomôcť k zvýšeniu záujmu o nové bydlisko.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: 1eurohouses.com – Antonio Riefolo, Tullio Pronesti