Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ďalšie dotácie na zateplenie domu sa budú prideľovať v máji

Napísal Róbert Bosák, 22.04.2021

O štátny príspevok na zateplenie domu bol v predchádzajúcich kolách enormný záujem. Ministerstvo dopravy a výstavby SR tak vyhlásilo ďalšiu výzvu na predkladanie žiadostí o tento typ dotácie.

 

Nedávno vyhlásená výzva na predkladanie žiadostí o štátny príspevok na zateplenie domu je v poradí už ôsma. Aj v tomto prípade povedie k spusteniu príjmu žiadostí, počas ktorého sa budú v rámci programu Bývajte úsporne prerozdeľovať dotácie na financovanie zateplenia starších rodinných domov v SR.

Zdroj: neverpaintagain.co.uk 


Žiadosti o príspevok prídu na rad 18. mája

 

Výzva bola rezortom dopravy vyhlásená 15. apríla. Po jej vyhlásení majú záujemcovia vždy niekoľko týždňov na prípravu žiadostí. Tie budú môcť predkladať najskôr 18. mája, kedy je naplánovaný štart nasledujúceho kola. To potrvá maximálne do 30. júna, resp. do naplnenia limitu počtu zaevidovaných žiadostí.  

 

Príspevok na zateplenie získa 200 žiadateľov

 

Pre nadchádzajúce kolo je maximálny limit akceptovaných žiadostí nastavený na 200. Po ich zaevidovaní sa ich príjem uzavrie bez ohľadu na aktuálny dátum. Podobne ako v predošlých kolách, ani pri tom najbližšom sa nepredpokladá, že potrvá viac ako pár hodín, maximálne pár dní. Záujem o tento typ dotácie je dlhodobo nadpriemerný, čo sa zrejme nezmení ani v máji.

 

Podmienky získania dotácie na zateplenie:

 

- žiadateľ musí mať trvalý pobyt na území SR

- dotovať je možné iba rodinný dom na Slovensku

- objekt musí slúžiť na bývanie, nie na podnikanie

- dotácia je určená len na domy staršie ako 10 rokov

- pri novostavbe sa akceptuje vek najviac do 3 rokov

- maximálna výška dotácie môže dosiahnuť 8800 €

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk 


Všetky podrobnosti o príspevku, o podmienkach jeho získania aj o postupe podania žiadosti nájdete na www.byvajteusporne.sk.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.mindop.sk, www.byvajteusporne.sk

Zdroj foto: neverpaintagain.co.uk, Nehnteľnosti.sk