Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ďalšia vyhliadková veža pribudne na Dubni pri Žiline

Napísal Róbert Bosák, 04.10.2017

Zdá sa, že o vyhliadkové veže je na Slovensku dosť veľký záujem. Novootvorená veža s chodníkom ponad koruny stromov, o ktorej sme sa zmienili v pondelok, nie je jediný aktuálny projekt tohto druhu.

 

Medzi najnovšie projekty, ktoré majú turistom spríjemniť návštevu obľúbených turistických lokalít Slovenska, chce patriť aj Vyhliadková veža na Dubni. Jej výstavba si na definitívne áno musela nejaký čas počkať, no aktuálne by malo byť všetko vyriešené a realizácii už viac nič nebráni. Žilinčania sa tak môžu tešiť na novú atrakciu, ktorá by mala byť onedlho hotová.

 

Výstavba novej vyhliadkovej veže pripravená

 

Vrch Dubeň, ktorý sa hrdo vypína nad Žilinou, mal byť sídlom dominantného objektu v tvare dvojkríža už za Slotových primátorských čias. K tomu však mesto nedospelo, a tak sa voľná plocha na kopci zužitkuje až po rokoch hľadania vhodnej alternatívy. Tou má byť práve táto vyhliadková veža, ktorá ponúkne domácim aj turistom nové oddychové miesto priamo v srdci žilinskej prírody.

Zdroj: reality.etrend.sk

 

Návrh ráta s vežou schopnou prispôsobiť sa prostrediu

 

Mestu záležalo na tom, aby objekt pôsobil nenápadne a bez problémov sa vedel prispôsobiť prostrediu v okolí. Aj preto minulý rok vyhlásilo anonymnú súťaž, do ktorej sa prekvapujúco prihlásilo vyše 40 záujemcov. Víťazom sa stala dvojica Ladislav VikartovskýGábor Nagy z ateliéru FKF design, ktorí pripravili projekt drevenej veže za 280 000€. Jej dizajn vyhral aj preto, že vyzerá nadčasovo a podľa iniciátorov by nemal byť rušivý pre lesné prostredie.

Zdroj: reality.etrend.sk

 

Ukážky ďalších návrhov, ktoré boli v súťaži:

Zdroj: tb-a.cz

Zdroj: earch.cz 

Zdroj: earch.cz


Výstavba novej vyhliadkovej veže by mala prebehnúť v čo najkratšom možnom časovom intervale. Iniciátori projektu odhadujú realizáciu na 4 mesiace, no vzhľadom na obdobie, v ktorom sa do výstavby púšťajú, môžu byť práce z dôvodu nepriaznivého počasia hotové neskôr. To však nič nemení na tom, že stavenisko bolo odovzdané a prvé výkopy sa môžu zahájiť.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : archinfo.sk, reality.etrend.sk, tb-a.cz, earch.cz