Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dajte šancu klasike – zaexperimentujte s čipkovanými textíliami

Napísal Róbert Bosák, 06.05.2019

Nehodia sa do každého interiéru, no ak už doň zapasujú, dajú mu celkom novú tvár. Reč je o čipkovaných textíliách, ktoré už dávno nepatria medzi najhorúcejšie dizajnérske top trendy. Pre niektorých fajnšmekrov sú však stále nezameniteľným bytovým doplnkom.

Zdroj: www.cvlinens.com 


Čipkované bytové textílie sú mylne vnímané ako monotónne či staromódne. Pri porovnávaní s konkurenčnými doplnkami totiž môžu pôsobiť príliš klasicky. Práve to ale lichotí majiteľom domácností, ktorí preferujú tradičnú duchaplnosť a tou vyzdvihnuté čisté a jednoduché línie. Obzvlášť v prípade, kedy sú farby a textúry daných čipiek navrhnuté na mieru ich predstave.

Zdroj: www.macrame-lace.com 


Čipkované textílie nie sú len o záclonách

 

Tí, ktorí čipkám veľmi nefandia a v ich príbytkoch by sme ich hľadali márne, si tieto textílie pamätajú hlavne ako záclony. Uplatnenie však nachádzajú aj pri ďalších bytových textíliách tohto druhu. Dobre známe sú tiež ako ručne vyrábané šály na sedačky, obrusy so vzorovanou krajkou alebo zdobené okraje posteľnej bielizne.

Zdroj: lovely-decor.com 


Široké spektrum farieb, motívov a textúr

 

Vďaka viacúčelovému využitiu čipky pri výrobe bytových textílií sa na trh dostáva stále širšie spektrum návrhov. Zákazníci môžu vsádzať na textílie v klasickej bielej alebo v modernejších farebných prevedeniach. Pestrosť návrhov sa týka aj motívov a textúr používaných pri tvorbe vzhľadu danej textílie. Obľúbené nie sú len najtradičnejšie kvety a listy. Do módy prichádzajú aj netradičnejšie motívy, no s tými sa stretneme skôr pri textíliách zhotovených na mieru.

Zdroj: www.pixabay.com 


Do akých priestorov sa tieto textílie hodia:

 

- do domácností s prírodnými materiálmi

- do domov zdobených ľudovými prvkami

- ako doplnok do chát a rekreačných sídiel

- do interiérov zariadených v štýle vintage

Zdroj: www.thecloseoutconnection.com 


Text: Róbert  Bosák

Foto: www.cvlinens.com, www.macrame-lace.com, lovely-decor.com, www.pixabay.com, www.thecloseoutconnection.com