Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Čo čaká záhradkárov v apríli

Napísal Róbert Bosák, 03.04.2020

Apríl je už tradične mesiacom, kedy sa záhradkárska sezóna rozbieha naplno. Kalendár záhradkárov sa plní rôznymi druhmi prác, ktoré je potrebné do konca mesiaca vykonať v úžitkovej aj v okrasnej záhrade.

 

Rozbehnutie novej záhradkárskej sezóny je vždy prípravou na jej vrchol, ktorý príde v lete. Tomu sa podriaďuje aj aprílový harmonogram záhradkárskych prác, do ktorého patrí hneď niekoľko úkonov spojených so sadením, starostlivosťou o stromy či s údržbou záhrady ako takej.


Upratovanie záhrady – Hneď na úvod príde vhod kompletné upratovanie dvora a záhrady. Túto prácu majú mnohí za sebou už v marci. Tí, ktorí to nestihli, môžu pozbierať polámané vetvičky, dať do poriadku záhradný domček či skontrolovať zdravotný stav starších rastlín. Oplatí sa prekontrolovať aj výbavu s náradím, prípadne zakúpiť nové.

 

Príprava hriadok – Teplejšie aprílové dni sú správnym obdobím na vysádzanie niektorých druhov zeleniny. Najprv je však potrebné pripraviť samotné hriadky. Tie by nemali byť príliš vysoké, aby z nich v lete rýchlo nemizla vlaha. Odporúča sa rovno pripraviť aj tie hriadky, do ktorých sa bude sadiť neskôr.

Zdroj: gardenersworld.com

 

Čo sa v apríli vysádza – Ak sú hriadky hotové, už v prvej polovici apríla sa môže vysádzať hrach, reďkovka či skoršie druhy listovej zeleniny. Ak teploty počas mesiaca stúpajú vyššie, do skleníka alebo fóliovníka sa môžu vysadiť predpestované priesady rajčín, uhoriek a paprík.

 

Okopanie sadeníc – Kto má v záhradke cesnak a cibuľku posadenú na jeseň, ten by nemal zabudnúť na ich okopávanie. Pôda, v ktorej sú vysadené, to bude po zime potrebovať. V ich okolí sa bude počas celého mesiaca množiť aj burina, takže popri okopávaní je nutné takisto vytrhať všetkých nežiaducich „hostí“.

Zdroj: www.pixabay.com


Starostlivosť o stromy – Okrem zeleniny sa v apríli vysádzajú aj niektoré ovocné stromčeky. Ak by ste aj nové stromčeky nesadili, nezabúdajte na starostlivosť o tie staré. Nutný je najmä jarný rez, ktorý sa odporúča stihnúť pred začiatkom kvitnutia. Takto sa dá predísť poškodeniu púčikov. V snahe chrániť stromy sa snažte odstrihnúť všetky poškodené vetvičky.

 

Údržba trávnika – Snaha mať po celý rok pekný trávnik začína práve dôkladnou aprílovou údržbou. Raz ročne, najlepšie práve teraz v apríli, sa ho odporúča kvalitne prevzdušniť, čo je preň akousi revitalizačnou kúrou, ktorá mu zaistí dostatok vlahy a živín. Samozrejme, v apríli už bude potrebná aj prvá kosba a zahájenie cyklu pravidelného zavlažovania.

Zdroj: centaur-asiapacific.com


Uvedené druhy prác sú len základom harmonogramu, ktorý na záhradkárov počas apríla čaká. Niektorí budú mať roboty pomerne viac. Týka sa to hlavne pestovateľov viniča či majiteľov domov, ktorých pozemok zdobí záhradné jazierko. Práca navyše sa ujde aj milovníkom kvetín či fanúšikom bonsajov a dekoratívnych živých plotov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: gardenersworld.com, www.pixabay.com, centaur-asiapacific.com