Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Čína buduje najväčšiu púštnu zelenú elektráreň na svete

Napísal Róbert Bosák, 09.01.2023

Najľudnatejšia krajina sveta útočí na ďalšie celosvetové prvenstvo. Aktuálne sa uchádza o víťazstvo v rebríčku krajín s najväčšími zelenými elektrárňami vybudovanými v púšti.

 

Dvojica čínskych spoločností China Three Gorges Corporation a Inner Mongolia Energy Group poverená výstavbou obrovskej púštnej elektrárne stihla zahájiť realizáciu projektu ešte pred koncom roka. Nová púštna elektráreň využívajúca obnoviteľné zdroje energie už naberá prvé kontúry v lokalite Kubuqi Desert v autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko na severe krajiny. Po ukončení realizácie, ktorá prebehne v niekoľkých etapách, vynesie Čínu na prvé miesto v spomínanom rebríčku.

Zdroj: evwind.es

 

Solárna, veterná aj uhoľná elektráreň

 

Nová elektráreň nebude využívať iba obnoviteľné zdroje energie. Projekt bol navrhnutý ako jeden veľký celok spájajúci veľké púštne plochy so solárnymi panelmi, veternými turbínami aj uhlíkovou elektrárňou. Posledná z menovaných elektrární má byť postavená ako moderné zariadenie využívajúce technológie podporujúce znižovanie negatívnych dopadov na prírodu. Jej hlavnou funkciou bude regulácia dodávok elektriny distribuovanej do vybraných miest.

 

¾ kapacity pokryje zelená elektráreň


Uhlíková elektráreň bude tvoriť iba ¼ z celkovej predpokladanej kapacity. Zvyšné ¾ pokryje rozľahlý solárny a veterný park. Ich kapacita dosiahne až 12 zo 16 GW. Spoločne s uhlíkovou elektrárňou budú schopné zabezpečiť prenos až 40 mld. kWh elektriny za rok. Väčšina vyrobenej elektriny bude distribuovaná do Pekingu, Tchien-ťinu a provincie Che-pej na severe Číny.

Zdroj: asia-silicon.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: evwind.es, asia-silicon.com